Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hond meegesleurd door auto in IJzendijke

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.21 uur
Door: Roland de Jong
IJZENDIJKE - Woensdagmiddag rond 16.00 uur is, aan de Oranjedijk in IJzendijke een hond aangereden. Het dier raakte flink gewond.


Een 61-jarige man uit de gemeente Sluis fietste even voor vieren over de Verbindingsweg in IJzendijke. Zijn hond liep, enkele meters achter hem, met hem mee. Toen de fietser vlakbij de kruising met de Oranjedijk was, werd hij ingehaald door een langzaam rijdende personenauto.

Bij het voorbij gaan zag de 61-jarige man dat zijn hond onder de auto werd meegesleept. Na enkele meters te zijn meegesleept reed de auto over de hond heen en reed vervolgens door.

 
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek waar hij enkele uren lang is geopereerd aan verschillende rugwervels. Of de hond zal herstellen is nog onduidelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (3-12-2009 om 20:16)
Smeerlap die automobilist,dat is de tegenwoordige tijd!! de meeste mensen Zijn zo,en tegen jou zeggen aaa zonde aah lief,ooo wat erg,maar ondertussen word je door de regels die vergeten worden bijna overhoop gereden en nou die arme hond,die automobilist hopen we dat die veel slecht slaapt!!!!!
Marga (3-12-2009 om 19:58)
Ik heb 4 honden en bij mij kan zo iets gewoon niet. Jij moet op je hond letten en zeker in het verkeer. Ik ga er mee naar strand en naar het bos waar het veilig is voor de honden. Voor de rest aangelijnd en NOG goed opletten want een hond ziet geen gevaar. Baas is verantwoordelijk voor de hond!
Ad (3-12-2009 om 19:53)
Heel triest! voor alle betrokkenen!!!!, voor de hond ook nog fysiek!, ik laat mijn hond in het openbare nooit los... Waarom niet? Lees het bericht dan nog maar eens!!!!!
Doggie (3-12-2009 om 19:52)
We willen allemaal dieren,maar verantwoordelijkheidnemen ho maar. Slecht vd bestuurder zeker. Nog slechter vd eigenaar, hij is de verantwoordelijke voor het lieve dier. Heel veel sterkte hondje, beterschap, en zo min mog.pijn. Nu wel aangelijnd straks?
Teckel (3-12-2009 om 19:50)
Bescherm de dieren tegen zulk soort beesten! Heb hier geen woorden voor. [een dierenliefhebber.]
Lion (3-12-2009 om 19:49)
Doorrijden is erg,dat is niet goed te keuren. Maar waarom loopt die hond los????
Cookie-instellingen beheren