Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevel bedrijf Zierikzee ingestort

Toegevoegd: 08-03-2010, 19.00 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - In de Zevengetijstraat in Zierikzee is vandaag een gedeelte van het pand van 't Vegertje, een bedrijf dat schouwen, gashaarden, openhaarden en houtkachels verkoopt, ingestort. Dat was een onbedoeld gevolg van sloopwerkzaamheden.


De schuur die tussen een woning links en het pand van 't Vegertje rechts stond, is enkele weken geleden al gesloopt. De aannemer was nu begonnen met het bouwrijp maken van de slooplocatie zodat er in totaal zes gloednieuwe koopappartementen kunnen voor starters op de woningmarkt worden gerealiseerd. Naar verluid ging het tijdens graafwerkzaamheden voor de nieuwe fundering mis. De volledige gevel van een oude schuur ging onbedoeld tegen de vlakte.

Bij het voorval is niemand gewond geraakt, maar de schade is groot. In de schuur zijn immers ook de vloeren verzakt. Enkele stellages zijn verschoven en spullen zijn beschadigd geraakt. Een schade-expert is al ter plekke geweest en ook de gemeente Schouwen-Duiveland is al bij het voorval betrokken. Het terrein en de schuur zijn, ondanks enkele snel uitgevoerde stutwerkzaamheden, nog niet vrijgeven. De schuur is nog niet afgedekt en het is dus te hopen dat het weer niet voor nog meer schade gezorgd. Het is nog niet duidelijk of nu ook de schuur van 't Vegertje tegen de vlakte moet.

Een exact schadebedrag is nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Desmoduuk (8-3-2010 om 21:14)
Dennis , zeker een bouwkundig ingenieur ?
Tinus (8-3-2010 om 21:03)
Triest voor de eigenaar.
Jaap Vergeer (8-3-2010 om 19:35)
Even Apeldoorn bellen? Wat een schade voor dat bedrijf!
Dennis (8-3-2010 om 19:21)
Er staan wel meer poppehuisjes op instorten daar in die buurt.
Cookie-instellingen beheren