Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

'Mogelijk huurmoordenaar ingezet'

Toegevoegd: 11-03-2010, 08.47 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De twee gezinsleden die zijn overgebleven na het familiedrama in Zierikzee worden mogelijk bedreigd door een huurmoordenaar. Dat melden diverse media.


Volgens de persbureau's ANP en Novum heeft de 45-jarige man eerder vanuit de gevangenis laten weten dat hij zijn gezin via een huurmoordenaar om zou laten brengen. Het Openbaar Ministerie (OM) zou hier al in december van op de hoogte zijn geweest.

Burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland bevestigt dat er mogelijk sprake is van een huurmoordenaar. In een brief van 27 januari aan het Arrondissementsparket in Middelburg schrijft hij: “Gedurende zijn detentie heeft de verdachte meerdere malen zijn gezin telefonisch bedreigd, waarbij volgens vertrouwelijke informatie van de zijde van politie zelfs sprake zou zijn van een in de arm te nemen 'huurmoordenaar'”.

In de brief schrijft Rabelink verder letterlijk: "Het is mogelijk dat de situatie eerdaags escaleert, wanneer de echtgenoot weer op vrije voeten komt, dan wel iemand “ingehuurd” heeft om voor hem “het vuile werk op te knappen"."

Eerder deze week werd al bekend dat er extra voorzorgsmaatregelen waren getroffen om de veiligheid van de overgebleven moeder en zoon te kunnen waarborgen. Dat maakte de gemeente Schouwen-Duiveland immers openbaar via een persbericht. Rabelink gaf eerder deze week nog op Omroep Zeeland aan dat er “op dit moment geen acute dreigende situatie was”. Ook liet hij desgevraagd weten dat er “zeker niet iemand anders rondloopt” die het gezin wat aan wil doen.

In een reactie die woensdagavond door de gemeente is verspreid is te lezen: “Ten aanzien van de waarneming dat nog steeds sprake zou zijn van een dreigende situatie voor de beide overlevende gezinsleden, merk ik op dat de actuele informatie van Politie en OM daartoe aanleiding geven.”

In de persreactie laat Rabelink ook weten dat hij eerder nog niet alle details kon of mocht vertellen: "Om u een indruk te geven van de beperkte manoeuvreerruimte, vanwege de privacy van betrokkenen, heb ik tot mijn  spijt niet eerder volle openheid kunnen betrachten. Ik vraag uw begrip daarvoor."

Vooralsnog is niet duidelijk of er inderdaad een huurmoordenaar op de zaak is gezet, of dat dat bedreigingen waren van de vader die hij nooit concreet heeft gemaakt.
 
Zie ook:
- 'Gezin wilde niet emigreren' (11-03-2010)
- Rabelink bezoekt familieleden drama (10-03-2010)
- 'Vader leed aan ernstige depressie' (10-03-2010)
- Minister wil informatie over drama (09-03-2010)
- Familiedrama: 'Vrouw weigerde hulp' (08-03-2010)
- Zierikzee rouwt om slachtoffers drama (08-03-2010)
- Maandag condoleanceregister in Zierikzee (07-03-2010)
- Veel problemen in gezin Zierikzee (07-03-2010)
- Onderzoek drama nog in volle gang (07-03-2010)
- Al eerder familiedrama's in Zeeland (07-03-2010)
- Doden bij familiedrama in Zierikzee (07-03-2010)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Engeltje (11-3-2010 om 10:58)
Zoals het er nu naar uit ziet zijn de over gebleven gezinsleden dus nog steeds niet veilig. Maar ze weigeren alle hulp die worden aangeboden. Als hulpverlener sta je nu met de rug tegen de muur.Ze zouden nu alle hulp moeten aanpakken.Veel sterkte voor de rest.
Schimpy (11-3-2010 om 09:32)
Dat kun je van die eerwraakgekken verwachten. Neem hun Nederlandse paspoort af als ze gepakt worden en stuur ze terug naar land van herkomst. Doe dat met alle eerwraakzaken en criminelen met 2 paspoorten en er blijven alleen mensen over die het goed met Nederland en onze wetten voor hebben.
Cookie-instellingen beheren