Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

KNRM haalt man van tankschip

Toegevoegd: 21-04-2010, 09.02 uur
De patiënt werd door de KNRM van boord gehaald en naar Vlissingen gevaren.
De patiënt werd door de KNRM van boord gehaald en naar Vlissingen gevaren.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De bemanning van de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens heeft vannacht een opvarende van een 100-meter lange tanker gehaald.


Een 56-jarig bemanningslid vna de Dutch-Faith had al enige tijd last van een drukkende pijn op de borst. In overleg met de kustwacht werd besloten dat de man snel medische behandeling moest krijgen in een ziekenhuis.

Rond 03.05 uur werden daarom de schipper en de bemanning van de Bresiaanse reddingsboot opgepiept. Zij hebben eerst in Vlissingen een ambulanceteam opgehaald en zijn vervolgens naar het schip gevaren, dat de Walcherse kust naderde via vaargeul het Oostgat.

Ter plaatse is de ambulanceverpleegkundige overgezet op de tanker. Er werd besloten dat de patiënt van boord gehaald moest worden met de Zeemanshoop. De man moest met de reddingboot naar de bij de Buitenhaven in Vlissingen gereed staande ambulance worden vervoerd.

Rond 04.30 uur lag de reddingboot weer terug op station.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren