Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Celstraf geëist tegen directeur slachterij

Toegevoegd: 20-05-2010, 18.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft donderdag tegen een 42-jarige man uit Sint Phlipsland, directeur van slachterij Porkland BV in het Limburgse Meldeslo, een celstraf van drie jaar gevorderd.


Tegen de BV werd een boete van 45.000 euro geëist. De 43-jarige bedrijfsleider uit Tilburg hoorde zes maanden cel plus zes maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.  

Zowel het bedrijf als de mannen worden ervan verdacht in de periode augustus 2006 tot en met eind juni 2007 afgekeurd vlees aan slagers te hebben aangeboden. Het gaat daarbij om meer dan tachtig afgekeurde varkens.

Door de Voedsel- en Warenautoriteit afgekeurd vlees en vlees van zieke dieren en karkassen werd als consumptievlees verkocht aan slagers, vleeshandelaren en particulieren. Om het verschil in gewicht met 'echt destructiemateriaal' te verhullen werden er darmpaketten op de bodem van de tonnen gelegd. Zieke en afgekeurde dieren verdwenen in de destructiebak en zodra de keuringsarts was vertrokken  werden de kadavers tevoorschijn gehaald en verdwenen ze in het slachtproces.. Daar waar nodig werd het stempel met 'afgekeurd' weggesneden.
 
Dat er afgekeurd en schadelijk vlees ook in bejaardentehuizen belandde leek de directeur niet zoveel te kunnen schelen. ,,Ze gaan toch dood'', zo zou hij hebben gezegd. Ook kampte de man met ernstig geheugenverlies, want op welke vraag dan ook kwam hij niet verder dan dat hij het niet wist.

De uitspraak is over enkele weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roos (22-5-2010 om 19:00)
Raar dit land 3 jaar cel in voor afgekeurd vlees ,en priesters en pastoren die zich vergrijpen aan kinderen ,worden of vergeven of krijgen 80 uur werk straf nederland ...de wereld op zijn kop
Esther (21-5-2010 om 17:06)
Vroeger werden er noodslachtingen op de boerderijen gedaan, dat waren ook beesten die een gebroken poot hadden of iets anders waardoor ze niet konden blijven leven. Die werden ook opgegeten, nooit gehoord dat er mensen ziek werden.
Esther (21-5-2010 om 17:04)
Wat is een afgekeurd varken, een varken dat een abces op zijn poot heeft of een varken dat niet goed kan lopen, dat zijn gezonde dieren daar mankeert niks aan hoor. maar omdat de vva volgens de regels van dierenwelzijn moet keuren worden deze beesten afgekeurd
Kees (21-5-2010 om 16:00)
Die man zou echt geen vlees meer mogen verkopen. En wat betreft minder vlees eten dat bepaal ik zekf wel. Iedere dag 350 tot 400 gram vlees is zeker niet ongezond. Er zitten juist goede bouwstoffen in die je nodig hebt
Kiki01 (21-5-2010 om 09:43)
Dit nietsontziende tuig zo grof aanpakken en een voorbeeld stellen! Helaas zal de rechter e.e.a. wel weer met een werkstraf(je) en een vermanend vingertje richting verdachten afdoen en hiermede de vordering van de Officier van Justitie naast zich neerleggen.
Invlissable (21-5-2010 om 09:27)
Wat ik vreemd vind, is dat er als reacties op dit artikel een discussie ontstaat over het wel of niet eten van vlees. Het gaat er toch om dat iemand de boel weer belazerd heeft om er beter van te worden? En als hij zo over bejaarden denkt dan geeft ie het vlees maar aan zijn eigen (groot)ouders!
Cookie-instellingen beheren