Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Dode en zwaargewonde in Sas

Toegevoegd: 07-07-2010, 17.38 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Bij een ongeluk in Sas van Gent is vanmiddag iemand om het leven gekomen. Een ander raakte zwaargewond.


Rond 15.10 uur kwamen op de kruising Poelstraat-Beneluxlaan (N474) en de Westkade (N252), net op de Nederlands-Belgische grens, twee fietsers in botsing met een Belgische vrachtwagen. Alle betrokkenen kwamen volgens de politie uit de richting van Zelzate en gingen in de richting van Sas van Gent.

Ter hoogte van het douanekantoor kwamen de betrokkenen met elkaar in botsing. Een mannelijke fietser bleef op de kruising liggen, een vrouwelijke fietser werd, evenals de beide fietsen, twee tot driehonderd meter meegesleurd onder de vrachtauto. De man overleed ter plekke, de vrouw raakte bekneld en werd zwaargewond met de Belgische traumahelikopter uit Brugge naar het ziekenhuis in Aalst (België) vervoerd.
 
De bestuurder van de vrachtauto, een man, bleef ongedeerd. Zowel de Nederlandse als de Belgische politie hebben ter plekke onderzoek gedaan. Eén rijbaan van de Westkade (N252) was vanaf de Belgische grens afgesloten in de rijrichting Nederland. Volgens de politie was de afzetting rond 17.45 uur nog van kracht.

De politie heeft nog geen personalia van de betrokkenen. Ook is nog onduidelijk wat er met de vrachtwagenbestuurder gaat gebeuren.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet piraat (7-7-2010 om 20:12)
Voor alle nabestaande en betrokene veel sterkte. Het is inderdaad een moeilijk punt om te passeren met de fiets dan wel met een ander voertuig niet echt overzichtelijk.
Fietser (7-7-2010 om 19:58)
Er is een verbod voor doorgaand vrachtverkeer op dit stuk, maar het wordt nog te dikwijls overtreden. Een ongeval zit altijd in een klein hoekje. Veel sterkte aan de nabestaanden.
Ronnie (7-7-2010 om 19:52)
@ Row: Over het algemeen ben ik redelijk pro vrachtwagenchauffeurs maar als je natuurlijk een fietser 200-300 m meesleurt onder je vrachtwagen moet je in dit geval ook wel een beetje twijfels hebben over de oplettendheid van de chauffeur....
..... (7-7-2010 om 19:39)
Heel veel sterkte voor de nabestaande en voor de zwaargewonde vrouw. Ook sterkte voor de chauffeur die heeft dit nooit gewild en moet er wel mee verder leven. Alleen mogen fietsers niet op deze weg komen staat duidelijk op de borden.
Rick (7-7-2010 om 19:31)
Row: Zelf zeker trucker? Belgisch bericht: ouder echtpaar van 65/64 j. reden netjes over het fietspad (EN NIET ALS IDIOTEN!). De vrachtwagen reed het fietspad op en schepte beiden. Reed nota bene nog 150 mtr. door met de fietsen en de vrouw onder z'n wagen!!!
Zoop (7-7-2010 om 19:26)
Ach wat een verschrikking, heel veel sterkte voor de nabestaanden en betrokkenen.
Cookie-instellingen beheren