Aanvaring schepen op Oosterschelde

Toegevoegd: 15-10-2010, 00.03 uur

Door: Manfred Berrevoets
BRUINISSE - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag een aanvaring tussen twee binnenvaartschepen onderzocht. Er was enkel materiële schade, deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er was geen milieuschade.

Op de Oosterschelde ter hoogte van Bruinisse voeren omstreeks 05.25 uur twee schepen tegen elkaar. Het betrof een passagiersschip met 145 voornamelijk Duitse passagiers en een tanker geladen met gasolie.
 
Beide schepen hadden de Krammersluis verlaten en voeren richting Hansweert. De tanker werd voorbijgevaren door het passagiersschip en toen deze dacht dat hij de tanker voorbij was veranderde hij zijn koers weer naar stuurboord. Daarbij kwam het achterschip van het passagiersschip in aanvaring met de bakboordszijde van het voorschip van de tanker. De boeiing van de tanker raakte hierbij beschadigd. Het passagiersschip had nagenoeg geen schade.

Na overleg met het Openbaar Ministerie bood de Waterpolitie de Duitse schipper van het passagiersschip een schikking van 1000 euro aan. De schipper betaalde de boete.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (16-10-2010 om 02:29)
1000 euro boete? spannend voor een schipper, dat staat gelijk aan een gemiddelde burger 50 euro boete te geven.
Jaap vergeer (15-10-2010 om 17:41)
Dat is wel erg slordig voor een schip dat met passagiers vaart zeg! Recreanten wordt met borden geleerd vaker achterom te kijken. Misschien moet dit dan met de profs ook.