Extra controles bij Vlaketunnel

Toegevoegd: 19-11-2010, 15.46 uur

Door: Roland de Jong
KRUININGEN - De politie start aanstaande maandag met snelheidscontroles in de Vlaketunnel. Dat doet zij om bestuurders bewust te maken van hun eigen en andermans veiligheid.

Rijkswaterstaat is druk bezig om de problemen in de tunnel op te lossen. Zo heeft men tijdelijke voorzieningen getroffen waaronder het rijden over één rijstrook. De bijzondere situatie in en om de tunnel zorgt voor extra gevaar voor het verkeer en wegwerkers. Daarom heeft Rijkswaterstaat op dit traject een maximum snelheid van 70 kilometer per uur ingesteld. Ook worden er door het harde rijden extra trillingen veroorzaakt die schade kunnen berokkenen aan de tijdelijke voorzieningen (dus niet aan de tunnel zelf).

De politie start maandag met snelheidscontroles om de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers te waarborgen. De politie en Rijkswaterstaat hopen dat bestuurders zich aan de maximum snelheid houden. Degenen die zich niet aan de snelheid houden, riskeren een boete. De resultaten van de snelheidscontroles worden dagelijks bekend gemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (20-11-2010 om 17:00)
Ik zou ook eens graag zien dat als we binnendoor naar het werk gaan dat we hier ook ons aan de snelheid houden en niet met 100 + door de polder vliegen waar fietsers en bromfietsers rijden.
Sjaak trilmeester (20-11-2010 om 12:01)
@ dagelijkse bestuurder, wat rij jij dagelijks dan? je skelter? natuurlijk veroorzaken rijdende auto's trillingen, helemaal als er van die idioten met 140 over die geultjes rijden in de tunnel en vergeet die honderden vrachtwagens vooral niet als je met je skelter weer op pad gaat maandag ;)
Trillen en scheuren, logisch! (20-11-2010 om 11:30)
@dagelijkse bestuurder: oh, dus die enorme scheuren in onze gevels zijn niet veroorzaakt door het denderende vrachtverkeer? Leg jij het even uit aan de mensen die wel verstand van dergelijke zaken hebben? Je zal jezelf toch wat beter moeten laten voorlichten, want je slaat de plank volledig mis!
Leon (20-11-2010 om 11:09)
Tuurlijk! is de tunnel wéér een keer waarschijnlijk heel lang gedeeltelijk afgesloten,met alle vertraging van dien,moet je ook nog uit gaan kijken dat je niet per ongeluk 80 rijdt want dan heb je er al weer één in de bus liggen.Benieuwd hoelang de werkzaamheden deze keer gaan duren.
Tom (20-11-2010 om 10:20)
@ Dagelijkse bestuurder: vrachtverkeer veroorzaakt wel degelijk trillingen en dan maakt het wellicht wel uit of je 90 of 70 rijdt..., maar of daar nu die betonblokken van gaan schuiven? Al en met al is het natuurlijk wel goed dat er gecontroleerd wordt, de ruimte is nu eenmaal beperkt daar.
Hans (20-11-2010 om 10:04)
@ dagelijkse bestuurder. Jij hebt echt geen idee van beweging/bewegende onderdelen. Alles wat beweegt veroorzaakt trilling. Ooit wel eens een trein zien langsrijden met 30km/h? JE ziet het spoor gewoon ingedrukt worden. Zelfde met banden die over een wegdek rijden.