Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Snelrechtzittingen oud-en-nieuw van start

Toegevoegd: 04-01-2011, 15.54 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft dinsdag tijdens een snelrechtzitting zeven Zeeuwen straffen opgelegd variërend van een boete en taakstraffen van zeventig tot tweehonderd uur, al dan niet gecombineerd met huisarrest tijdens de volgende jaarwisseling.

De mannen, in de leeftijd van twintig tot veertig jaar kregen deze straffen opgelegd in verband met ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling. Het Openbaar Ministerie had zwaardere straffen geëist.


Een 20-jarige Vlissinger kreeg voor het uitschelden van een agent een boete van zeshonderd euro opgelegd. Een 22-jarige Terneuzenaar , die een agent voor 'vuile racist' had uitgemaakt werd veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur waarvan vijftig voorwaardelijk plus huisarrest.

Twee Vlissingse vechtersbazen (28 en 40) kregen een taakstraf van 160, respectievelijk 120 uur plus eveneens huisarrest. Overigens is van die taakstraf veertig uur voorwaardelijk.

Drie jongemannen uit Schoondijke, Breskens en Oostburg die in Breskens met illegaal, zwaar vuurwerk twee afvalcontainers opbliezen werden veroordeeld tot taakstraffen van zestig en zeventig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk.

Vrijdag 7 januari staan drie mannen terecht die worden verdacht van mishandeling en het afschieten van een vuurpijl in de richting van een agent.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alex (5-1-2011 om 14:51)
Taakstrafje.. dat wil zeggen, een beetje ramen lappen, stofzuigen en wat dweilwerk in een of andere publieke instelling.. nou nou zeg..dat zal ze echt wel afschrikken..en wie gaat de schade betalen??
Jewannes (5-1-2011 om 11:53)
Het wordt er niet beter op in ons Land Het wordt als normaal beschouwd dat de jeugd één keer per jaar alles mag vernielen wat los en vast zit De rest van Nederland mag dan voor de kosten opdraaien. Gewoon vuurwerk afsteken is niet meer stoer er moet zoveel mogelijk schade ontstaan dat is pas stoer.
A (5-1-2011 om 10:21)
Als je iets met illegaal (verboden!) vuurwerk opblaast krijg je minder straf dan wanneer je een agent uitscheldt? Dat slaat toch helemaal nergens op!
Hulpverlener (5-1-2011 om 08:08)
Wat zijn jullie een stel mafketels! Heel goed dat straffen tegen agenten en hulpverleners hoog zijn! Dit heeft justitie al vaker aangegeven en toch snappen mensen het niet, waar haal je het gore lef vandaan om bijv een brandweerman of een agent aan te vallen, straf kan niet hoog genoeg zijn!
-------- (4-1-2011 om 21:18)
het is echt een goede zaak!
R (4-1-2011 om 20:00)
Een hard gelach voor de heren die de afvalcontainers opbliezen. Perfect dat ze vandalen pakken. In de gemeente Hulst steekt het schijnbaar niet zo nauw . Hier is een plaats ,bij een heel oud kerkje waar ze elke week de vuilcontainers opblazen De politie heeft hier andere prioriteiten .
Cookie-instellingen beheren