Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 90 km

Auto behulpzame man opengeknipt

Toegevoegd: 24-02-2011, 01.21 uur - Update: 24-02-2011, 14.05 uur
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - Een behulpzame passant zal een ongeluk op de Zaamslagsedijk bij Zaamslag woensdagavond niet snel vergeten. Zijn auto werd door de brandweer opengeknipt nadat hij een slachtoffer in zijn voertuig plaats had laten nemen.

Rond kwart over elf werd een ambulance naar de Reuzenhoek gestuurd. Op de nabij gelegen dijk was een personenauto van een talud gereden om vervolgens weer een stuk hoger tot stilstand te komen. De 68-jarige bestuurder uit de gemeente Hulst was door onbekende oorzaak van de Zaamslagsedijk afgereden.


In zijn auto zaten nog vier personen. Twee hiervan, een 40-jarige vrouw uit de gemeente Hulst en een 18-jarig (hoogzwanger) meisje uit Vlissingen, raakten lichtgewond bij het ongeluk. Zij klaagden over pijn in de nek, rug en buik. Er was ten tijde van het ongeluk niemand die er aan gedacht had om de politie of een ambulance te bellen.

Door een passant werd dat wel gedaan en toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen bij het ongeluk, werd juist de auto uit de sloot getrokken door een omwonende met een tractor. Diezelfde persoon had ook nog een personenauto meegenomen en daarin namen de twee dames plaats, omdat het op dat moment erg koud was en zij last kregen van onderkoelingsverschijnselen.

Nadat twee ambulances ter plekke waren gekomen, werd toch ook de brandweer ter plaatse gestuurd. De 40-jarige vrouw mocht van de ambulancedienst de auto op eigen kracht verlaten. Met de zwangere vrouw durfden de ambulancemedewerkers geen enkel risico te nemen en zij moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Dit resulteerde erin dat de auto van de passant als total loss moet worden beschouwd.

Beide auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept. De twee vrouwen zijn naar het ziekenhuis vervoerd waar later bleek dat het goed met hen ging. Zij moesten wel alletwee een nachtje blijven ter observatie. De weg was enige tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (24-2-2011 om 19:07)
Lieve mensen dank voor jullie reactie!! Ik ben daan z'n broer, was er ook bij. Alleen jammer dat veel reacties gaan over "zou nooit iemand in me auto laten zitten als zoiets gebeurd". Wij druk bezig met auto, klaar: zitten er 2 vrouwen in. Dus niet onze schuld!! Zonder te vragen in de auto!!!!!!
Ongelukje (24-2-2011 om 18:56)
Hebben jullie wel eens gehoord van adrenaline die in het lichaam word aangemaakt . als dit pijl zakt komt pas de echte verwonding naar boven Maar het is zo makelijk als je zelf in je bed ligt komentaar te geven op onze hulpdiensten . Deze mensen staan dag en nacht paraat naast hun eigen baan
P (24-2-2011 om 18:48)
Je bent een Toppertje !! X je vriendin
Nick (24-2-2011 om 18:34)
Sinu, als later had gebleken dat het slachtoffer toch nekletsel had en ze was een kasplantje geworden is het ook niet goed. De Ambulance beslist wat er moet gebeurn. Als die het niet vertrouwen dan moet er geen risico genomen worden en gaat de auto open. Is een auto belangrijker dan een mensenleven?
Brwman (24-2-2011 om 18:33)
Het ambulancepersoneel vertrouwde het niet, als die zeggen het slachtoffer moet er rechtstandig uit, dan is dat helaas pindakaas voor de automobilist. Dan gaat er of een deur uit of een dak er af...
A. (24-2-2011 om 18:27)
@ @chris: Nee, je kan idd niets meenemen onder de grond. Maar misschien was de behulpzame man niet van plan om op korte termijn onder de grond te gaan? En de auto is dan wel vervangbaar maar dat kost wel geld. Ook is voor veel mensen de auto niet zomaar een stuk blik, kan jij niet over oordelen.
Cookie-instellingen beheren