Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissinger dreigde met bloedbad

Toegevoegd: 03-03-2011, 23.36 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Liefde maakt niet alleen blind, maar ook doof. De 19-jarige Vlissinger, die zich donderdag voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden had bij zijn vorige veroordeling een contactverbod met zijn vriendin opgelegd gekregen en dat had hij óf aan zijn laars gelapt óf hij had niet goed geluisterd.

Deze keer had hij wederom het meisje op wie hij verliefd was via een chatprogramma bedreigd en zelfs gedreigd op haar school een bloedbad aan te richten. En dat allemaal omdat zij zijn berichten negeerde.


Temee daar de Vlissinger ondanks zijn jonge leeftijd al wordt gerekend tot de categorie actieve veelplegers, was voor officier van justitie W. Smeenk dan ook de maat vol. Zij eiste de ISD-maatregel tegen hem, ofwel twee jaar in een inrichting voor stelselmatige daders en daar gebruik maken van de mogelijkheden die daar worden geboden om als een beter mens de maatschappij weer in te stappen. Raadsman E. Smit reageerde teleurgesteld op de eis van de officier.

Hij had verwacht dat er alternatieve mogelijkheden onderzocht zouden zijn en verbaasde zich er over dat de verslavingsreclassering zonder motivering  ongemotiveerd had geadviseerd dat de ISD-maatregel 'wenselijk was'. De Uitspraak is op 17 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (4-3-2011 om 15:53)
@ Beau:Iedereen heeft recht op een advocaat. Het feit dat de advocaat deze knul verdedigt betekent niet dat hij persoonlijk achter diens daden staat. Het is gewoon zijn werk.
Mar (4-3-2011 om 09:57)
Jeetje, what a waste of life! Zo jong, en dan al veelpleger. Toekomst naar de gallemiezen, strafblad,verslavingsreclassering en ga zo maar door. Lijkt mij iig terecht; toepassing van de ISD maatregel.
Beau (4-3-2011 om 09:54)
Idd, sluit hem nu maar op voordat hij ECHT in de fout gaat. Want wat gaat zijn raadsman dan zeggen? Sorry, ik heb een ongemotiveerde in schatting gemaakt? Ik snap niet dat je als raadsman deze bedreigingen niet serieus neemt, ga dan bij A.H werken.
X (4-3-2011 om 04:26)
Deze gekken direct opsluiten. En nooit meer los laten! Die zijn het niet waard om in deze maatschapij te leven.
John (4-3-2011 om 00:28)
ISD , Twee jaar in een inrichting , dat gaat de goede kant op . Dat is tenminste , wat anders als zo'n Dom Taak strafje . Als het 17 maart , dan ook maar uitgesproken word ?
Cookie-instellingen beheren