Weerbericht:
Vandaag enkele buien, komende nacht mist
Verkeersinformatie:
108 files van totaal 464 km

Grote brand in cafe Goes

Toegevoegd: 07-03-2011, 12.46 uur - Update: 07-03-2011, 16.06 uur
Door: Roland de Jong
GOES - In Cafe De Post in Goes is een grote brand uitgebroken. Vanwege de brand is de gehele Grote Markt ontruimd.


De eerste melding van de brand kwam rond 11.20 uur binnen bij de alarmcentrale. Toen de brandweer arriveerde, kwamen er aan zowel de voor- als de achterzijde van het pand al flinke rookpluimen naar buiten. Al snel bleek dat de inzet van een bluswagen en een ladderwagen niet voldoende was. Zodoende werden diverse andere brandweerwagens met spoed ter plekke gestuurd.

Binnen korte tijd was duidelijk dat er zich niemand meer in het pand bevond. De hulpdiensten spraken van een GRIP-1 situatie. "Dit omdat er behoefte was aan gecoördineerde inzet van de hulpdiensten ter plaatse", zo laat een woordvoerder weten. De ambulancedienst stond stand-by. De Goese burgemeester heeft inmiddels een kijkje genomen op de markt.

De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. Er werd  ingezet op het behoud van naastliggende panden, met succes. Wel woedde de brand ook in de spouwmuren en draagbalken van de panden aan de linker- en rechterzijde van café De Post. Dit maakte de brand lastig te bestrijden. De verdiepingen boven het café zijn uitgebrand, het pand zelf staat nog overeind. De naastliggende twee panden hebben schade opgelopen.

Metingen
Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer verrichte metingen naar de vrijgekomen rook. "Rook is nooit gezond, maar de meetapparatuur van de brandweer heeft geen gevaarlijke concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten", aldus een woordvoerder.

Vanwege de forse rookontwikkeling werd na een uur de gehele Grote Markt ontruimd. Dit gebeurde volgens de hulpdiensten in verband met de rookontwikkeling, de aanwezigheid van de vele hulpverleningsvoertuigen en de bereikbaarheid van de Grote Markt.

Het massaal toegestroomde publiek moest het plein verlaten. Vanwege de afsluiting was ook een groot aantal horecagelegenheden en winkels niet bereikbaar.  In de loop van de middag, rond 15:.0 uur, werd de markt weer grotendeels vrijgegeven.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lennard (8-3-2011 om 02:09)
@"Bewoner van goes": is het toch geen tijd voor je om een hobby te zoeken, in plaats van sensatie te zoeken. Beste Cafe houder. Veel Sterkte !!
Co (7-3-2011 om 20:04)
"Bewoner van goes", dom van u om in de rook te gaan staan. U schrijft dat u al aanwezig was voordat de brandweer en de politie kwam, bent u zelf niet slim genoeg om afstand te nemen, of heeft iemand u verplicht in de rook gezet? Wat krijgt de hulpverlening toch altijd veel commentaar over zich heen.
Marjolein (7-3-2011 om 19:38)
Marcel,veerle en de rest van de post 'groep'. Heel veel sterkte met deze vreselijke gebeurtenis. Hoop dat alles snel geregeld is en de opbouw snel kan beginnen. Ik heb nog 2 keer staan kijken maar het was zo een vreselijk gebeuren om te aanschouwen. groetjes van marjolein(snackbar grote markt )
Keetie (7-3-2011 om 18:45)
Marcel en veerle, heel veel sterkte de komende weken misschien wel maanden. wat een gebeurtenis, gelukkig waren er geen mensen binnen. nog maals sterkte.
VdVonck (7-3-2011 om 18:21)
Zaterdag nog een gezellige avond gehad, helaas voorlopig de laatste! Sterkte hiermee! Geluk bij een ongeluk dat dit niet morgen (met de markt) gebeurd is, dan had het heel wat moeilijker geworden!
Feestneus (7-3-2011 om 16:25)
Ben er af en toe geweest met personeelsborrels en was altijd toch heel gezellig daar. Hoop dat ze weer snel open gaan. Succes voor de eigenaren.
Cookie-instellingen beheren