Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM schiet zeiljacht te hulp

Toegevoegd: 31-03-2011, 23.40 uur
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - De bemanning van het reddingstation Neeltje Jans is donderdagmiddag om half vijf opgeroepen voor hulp aan een vaartuig met stuur en motor problemen.

Het bleek te gaan om het ruim 12 meter lange zeiljacht Kind of Magic, welke tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle, in de problemen was geraakt en niet verder durfde te varen voor de Oosterscheldekering. Het jacht had motorproblemen en was onderweg van Vlissingen naar de Roompotsluis met twee personen aan boord.


De reddingboot Christien vond het jacht spoedig en heeft na overleg met de zeilschipper besloten om het jacht verder op een stormfok te laten varen, gezien de bar slechte weersomstandigheden. De reddingboot heeft hem uit veiligheidsoogpunt verder begeleid. In de buitenhaven bij de Roompotsluis heeft de reddingboot het jacht vastgemaakt en naar de loswal gesleept.

De Reddingboot Christien is een reserve reddingboot van de KNRM, welke de Koopmansdank verving, die op de werf in Maasluis lag in verbant met een onderhoudsbeurt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren