Weerbericht:
Enkele onweersbuien, vooral dinsdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 35 km

Doden bij bedrijfsongeval Yara

Toegevoegd: 01-04-2011, 19.43 uur - Update: 01-04-2011, 21.48 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Bij een bedrijfsongeval bij Yara in Sluiskil zijn vanavond twee personen om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie.

Het incident vond even voor tien over zeven plaats bij de meststoffenproducent aan de Industrieweg (N686), havennummer 2111. Er werden diverse (bedrijfs)brandweer- en ambulanceteams opgeroepen. Ook de traumahelikopter uit Rotterdam kwam ter plekke.


Voor het ongeluk werd ook het begin dit jaar officieel gestartte gezamelijke hoogtereddingsteam (Rope Rescueteam) van de brandweer en de politie opgeroepen. Er was ook een hoogwerker van de brandweer Terneuzen ter plaatse.

Twee werknemers zouden op het terrein in een tank zijn gevallen. Ze werden gereanimeerd. Volgens politiewoordvoerster Esther Boot zijn er twee personen overleden. De Arbeidsinspectie en de technische recherche doen onderzoek naar het ongeluk.

Yara Sluiskil B.V. produceert en verkoopt stikstofhoudende meststoffen, en in mindere mate, technische chemicaliën.

Volg ook de actuele updates op Twitter. Klik hier.

Zie ook:
- Nieuw team hoogtereddingen (12-01-2011)
- Politie Zeeland gaat redden op hoogte (24-05-2007)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (5-4-2011 om 09:47)
@Jan enig idee waar kunstmeststoffen van gemaakt worden? doe je huiswerk alvorens je onzin uitkraamt of hou anders je mond. Ik lees vele onzin reacties en die van Alexia is er 1 van
Henk (5-4-2011 om 08:44)
@THPM, helemaal mee eens. De fabriek is nog niet eens opgestart en iedereen weet al hoe het allemaal fout gaat. Gewoon negeren :) @Erik, mee eens, maar de controle en veiligheidsmaatregelen dienen (ook van hogerhand) continu aan controles onderworpen te worden en dat is helaas niet altijd het geval.
Erik (4-4-2011 om 13:34)
Ik lees heel veel Yara dit, Yara dat! Jullie vergeten allemaal 1 heel belangrijk iets. Heel veel (bedrijfs)ongevallen zijn terug te leiden op menselijk gedrag. Even snel dit, even snel dat, gaat al jaren goed zo, kan wel even snel etc. Ik zie het dagelijks beroepsmatig. Sterkte voor de nabestaanden.
THPM (4-4-2011 om 12:09)
Jan en "een bekende" wat weten jullie er van?? dit is een fabriek in aanbouw waar nog geen druppel product is gemaakt. Leuk om te schoppen zonder kennis. Het is al erg genoeg voor de nabestaande, als dan een paar "deskundige" met zoiets komen................ Denk toch na voor je iets opschrijft!!!!
Fransie (4-4-2011 om 11:33)
Een tank vol met inert gas ivm laswerkzaamheden binnengaan is iets heel anders dan laks beleid van de Yara (toegegeven: het kan daar wel beter). Helaas moeten er eerst doden vallen, maar de regels en controle zullen wel weer aangescherpt (moeten) worden. Sterkte voor de Roemeense nabestaanden.
Alexia (4-4-2011 om 09:23)
Het verbaast me niks dat de Provincie ook hier zaken onder de pet houd. Ook bij Therphos was volgens hen "alles gegaan volgens de regels van de milieuvergnning". Je zou bijna gaan denken dat er steekpenningen betaald worden door die bedrijven om misstanden te verdoezelen.
Cookie-instellingen beheren