Weerbericht:
Geleidelijk perioden met zon, morgen wolkenvelden en in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 89 km

Grote schade na inslag Goes

Toegevoegd: 16-06-2011, 18.02 uur
Door: Roland de Jong
GOES - In het centrum van Goes heeft een blikseminslag vanmiddag voor grote schade gezorgd. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

De bliksem sloeg rond 16.20 uur in bij de oude bibliotheek aan de Wijngaardstraat. Door de inslag kwam een flink aantal dakpannen naar beneden. Ook brokstukken van de instortende schoorsteen vielen op straat. Niemand werd door het puin geraakt.


De brandweer kreeg de melding binnen als zijnde een middelbrand en rukte zodoende uit met twee bluswagens en een ladderwagen. Na een inspectie bleek er geen sprake te zijn van brand. Wel was er sprake van een onveilig situatie en zodoende werd door de politie een ruim gebied afgezet.

De straat raakte bezaaid met puin en de brandweer en de gemeente werken samen om de situatie weer veilig te krijgen. Ook wordt gewerkt aan het weer schoon maken van de straat.

Bibliotheek
De oude bibliotheek is een monumentenpand. Het is voorheen ook in gebruik geweest als schoolgebouw en later als gemeentearchief. Eind 2010 werd is het pand, dat zowel een woon- als een bedrijfbestemming heeft, na een verkoopperiode van een klein jaar verkocht. De vraagprijs bedroeg toen een kleine zeven ton.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (17-6-2011 om 18:19)
Ja daan en en als de lucht naar beneden komt hebben we allemaal een blauwe pet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VdVonck (17-6-2011 om 15:57)
Wij wonen hemelsbreed gemeten misschien 30 meter van dit pand vandaan. Ik schrok me werkelijk helemaal lam! Had gewoon een piep in mijn oren! Dacht minstens aan een gasexplosie bij de buren! Zeven ton is meer een koopje! Had het er graag voor neergeteld!
Thunderbolt IV (16-6-2011 om 22:30)
Dat was echt een harde knal ja !
Daantje (16-6-2011 om 21:59)
Voor zo een voorstelijke prijs hadden ze er ook wel een bliksemafleider bij mogen leveren.
Marit (16-6-2011 om 18:13)
Ja ik liep in de stad en een klap echt heel erg hard gelukkig zijn er geen gewonden !!!
Cookie-instellingen beheren