Man krijgt drie jaar cel voor beroving

Toegevoegd: 21-07-2011, 21.25 uur

Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag conform de eis een 24-jarige Kattendijker een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan tien maanden voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moet hij zich laten opnemen in een inrichting en moet hij 1140 euro schadevergoeding betalen.

De Kattendijker beroofde in de nacht van 5 maart dit jaar een 56-jarige in zijn woning van 125 euro. Het geld werd direct besteed aan cocaïne. Zijn 28-jarige Goese vriendin zal pas later horen wat de rechtbank voor haar in petto heeft. Zij moet, zo vindt de rechtbank, eerst maar een goed worden onderzocht door twee gedragsdeskundigen.

Ook moet de reclassering alternatieve straffen onderzoeken. ,,Dat betekent overigens niet dat ze die ook krijgt opgelegd'', zo stelt de rechtbank. ,,Het is alleen voor het geval dat. Als de zaak weer wordt behandeld en er komt een alternatieve straf in beeld, dan hoeven we dat niet meer te laten onderzoeken. Het is meer een kwestie van mogelijke tijdwinst.''  

Tegen de vrouw was 24 maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. (23-7-2011 om 09:51)
@Doe joe now? Straf hoog? Het gaat niet om die 125 euro, maar het feit dat er iemand in zijn eigen huis is overvallen. Er is dus niet alleen 125 euro weggenomen, maar veel belangrijker nog, het gevoel van veiligheid in je eigen huis! Daar kan wat mij betreft geen straf hoog genoeg voor zijn!
Doe joe now ? (22-7-2011 om 09:25)
Mis ik iets of is deze straf een beetje hoog voor het stelen van 125,- eurie ? en waarom moeten ze niet verplicht afkicken ? zolang ze niet van die rommel af zijn vervallen ze toch weer in de ellende. straffen is goed, maar zonder (gedwongen) hulp is het nutteloos voor dit soort criminelen.