Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Paarden slaan op hol in Hulst

Toegevoegd: 07-08-2011, 19.54 uur
Door: Roland de Jong
HULST - In Hulst is vandaag iemand gewond geraakt toen de paarden die een vierwielige koets trokken op hol sloegen.

Rond 16.30 uur reed de koetsier, een 54-jarige man uit Meerdonk (B), met zijn koets over de Liniedijk. De koets werd getrokken door twee Friese paarden. Deze sloegen door onbekende oorzaak op hol. De koetsier en de bijrijdster sprongen hierop zelf van de koets.


De koetsier heeft daarbij mogelijk zijn enkel gekneusd of gebroken. De paarden zijn vervolgens met de onbestuurde koets in volle galop doorgereden en een eind verder in botsing gekomen met een tegemoetkomende auto.

De 43-jarige automobilist uit Terneuzen raakte niet gewond. De auto werd volledig vernield. Eén van de paarden had een zichtbare vleeswond op de borst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (9-8-2011 om 21:21)
@even goed lezen:ja het is doodeng, maar de meeste paardenbezitters blijven in zo`n situatie toch alert en rustig, schrik komt pas erna,wilde zeggen het is en blijft een dier, maar mensen kunnen nog erger zijn als ze op hol slaan ( agressief enzo),dat is pas levensgevaarlijke gekte!
Wat een onzin (9-8-2011 om 21:12)
@Cor - Ik zie al jaren geen hondekarren en geen pakezels meer in het verkeer. Af en toe eens wat paarden ja en ik geloof dat daar minder ongelukken mee gebeuren dan met motoren. Vind je mij ook dom misschien als ik zou schrijven "geen motoren meer toelaten in het verkeer".
Thera (9-8-2011 om 21:02)
Beste @MotoRob. De eerste regel van mijn vorige reactie hoef ik niet te herhalen zie ik. Je schrijft alle dieren weren uit het verkeer... misschien eerst zelf nadenken voor je iets neerzet. Zoals je kunt lezen in reacties begrijpt zelfs de betrokken automobilist de voorgevallen situatie. Respect.
Leuk (9-8-2011 om 20:16)
@iedereen het gaat er hier op lijken dat jullie elkaar aan het afz*****en zijn maar waar ging het artikel nou over? een paard kan ergens van schrikken en op hol slaan net zo goed als een hond schrikt en bijt etc. etc. ja ...en.... het kan gebeuren wees blij dat er niks ernstig is gebeurt
MotoRob (9-8-2011 om 17:33)
@Thera; Jammer van je sarcastische opmerking naar mij toe, jij bent dus de enige die niet begrijpt wat ik er mee bedoel, zegt meer over jou dan over mij.
Cor (9-8-2011 om 11:56)
Renata ja natuurlijk ben ik blij dat mijn kleinkinderen er nu niet op zaten maar ook al was dat wel het geval kan ik niet de koetsier de schuld geven van het op0 hol slaan van zijn paarden . en ik kan niet ootdelen waarom hij sprong het is een wat oudere man dus paniek lijkt my de reden. gr cor
Cookie-instellingen beheren