Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Paarden slaan op hol in Hulst

Toegevoegd: 07-08-2011, 19.54 uur
Door: Roland de Jong
HULST - In Hulst is vandaag iemand gewond geraakt toen de paarden die een vierwielige koets trokken op hol sloegen.

Rond 16.30 uur reed de koetsier, een 54-jarige man uit Meerdonk (B), met zijn koets over de Liniedijk. De koets werd getrokken door twee Friese paarden. Deze sloegen door onbekende oorzaak op hol. De koetsier en de bijrijdster sprongen hierop zelf van de koets.


De koetsier heeft daarbij mogelijk zijn enkel gekneusd of gebroken. De paarden zijn vervolgens met de onbestuurde koets in volle galop doorgereden en een eind verder in botsing gekomen met een tegemoetkomende auto.

De 43-jarige automobilist uit Terneuzen raakte niet gewond. De auto werd volledig vernield. Eén van de paarden had een zichtbare vleeswond op de borst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Even goed lezen (9-8-2011 om 11:02)
Als ik hier de reacties lees moet ik toch concluderen dat zelfs de paardenbezitters zelf het doods eng vinden als hun paard weer eens op hol slaat. dus dat hebben ze al vaker meegemaakt dus ! net of dat normaal of zelfs maar acceptabel is in de openbare ruimte. een levensgevaarlijke gekte is het.
@ renata (9-8-2011 om 09:17)
Nogmaals, je was er niet bij, dus kunt ook niet oordelen of zeggen dat het jou wel was gelukt te stoppen! als de kar door een veld stuiterd en het word gevaarlijk kies je altijd voor jezelf,had die man maar dom moeten blijven zitten, roepen naar een auto? hoe doe je dat?
Renata (9-8-2011 om 00:18)
@Liesbeth: Ja, ik ben heel naief, denk nooit na voor ik reageer, weet eigenlijk niet waar ik het over heb, heb nog nooit met een paard te maken gehad......Goh, ben toch blij dat U mij hierop attendeert, waar zou ik zijn zonder U..... O ja, heeft U al eens van begrijpend lezen gehoord??
Renata (9-8-2011 om 00:10)
@Cor, ben je niet blij dat jouw kleinzoons er nu niet op zaten? Vraag me af wat je dan over de koetsier gezegd had...... De automobiilist zal zich zijn zondag toch ook anders voorgesteld hebben.
Renata (9-8-2011 om 00:00)
Het ging zo snel dat zij amper konden reageren maar ik kon ze tenminste wel waarschuwen. Heb hem uiteindelijk toch nog kunnen terugkrijgen door hem langs/door struiken te "sturen". Ieder situatie is uiteraard anders. En 1 paard van 700 kilo is wat anders dan 2 friezen met koets maar het gaat om het PRINCIPE naar mijn mening. En NEE, dit maakt mij absolut geen beter mens! Ik heb doodsangsten uit gestaan maar ik vind dat ik koste wat kost moet vermijden anderen (of mijn dier) te duperen.
Renata (8-8-2011 om 23:48)
Ik had wel verwacht kritiek over me heen te krijgen maar ik vraag me af hoe de reakties waren geweest als dit niet zo ongelooflijk goed was afgelopen. Iedereen heeft het recht op zijn eigen mening hierover, ik vind dat er gewoon bepaalde dingen zijn die je niet doet of kunt doen. Mijn paard is 2 maal op hol geslagen en dan voel je je totaal machteloos, ik stikte van de angst maar het ruiterpad liep op de heide langs een wandelpad.Daar liepen 2 vrouwen met een kinderwagen.
Cookie-instellingen beheren