Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Paarden slaan op hol in Hulst

Toegevoegd: 07-08-2011, 19.54 uur
Door: Roland de Jong
HULST - In Hulst is vandaag iemand gewond geraakt toen de paarden die een vierwielige koets trokken op hol sloegen.

Rond 16.30 uur reed de koetsier, een 54-jarige man uit Meerdonk (B), met zijn koets over de Liniedijk. De koets werd getrokken door twee Friese paarden. Deze sloegen door onbekende oorzaak op hol. De koetsier en de bijrijdster sprongen hierop zelf van de koets.


De koetsier heeft daarbij mogelijk zijn enkel gekneusd of gebroken. De paarden zijn vervolgens met de onbestuurde koets in volle galop doorgereden en een eind verder in botsing gekomen met een tegemoetkomende auto.

De 43-jarige automobilist uit Terneuzen raakte niet gewond. De auto werd volledig vernield. Eén van de paarden had een zichtbare vleeswond op de borst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Uit hulst (7-8-2011 om 23:12)
Zonde die paarden,ik zie ze vaak in Hulst,zijn hele lieve rustige paarden.maar eigelijk..vind ik dat de koetsier,beter had kunnen blijven zitten,ik begrijp de paniek wel,maar heb ook lang paard gereden...en ook die van mij..kreeg wel eens zijn kuren, toch kan je met je stem en teugels een hoop doen
Marc (7-8-2011 om 22:39)
Als jij paard rijd renata, dan weet je ook dat het nooit het zelfde is ! en dat ordelen erg gemakkelijk is! en vind ik niet zo gepast !!!!!!!! groetjes marc
Jeremy (7-8-2011 om 22:25)
Ik heb van zeer dichtbij meegemaakt dat een huifkar trekkend paard op hol sloeg, je bent op dat moment overgeleverd aan het paard, laat staan twee van die sterke friezen, je bent je leven letterlijk niet zeker en kunt alleen hopen dat ze de rust vinden. Ik begrijp goed dat ze er zijn af gesprongen.
Vlissinger (7-8-2011 om 22:19)
@ renata:helemaal mee eens,stel je voor dat iedere ruiter dat doet, dan word het een lekkere puinzooi en nog niet eens te spreken over het lot van het paard.Je blijft ten allertijde bij of op het paard,tenzij je er natuurlijk afgegooid word,dan kan je niet veel meer doen,maar dat was niet het geval
Renata Hay (7-8-2011 om 21:28)
Ik rij zelf paard en het is niet niks als ze op hol slaan. Echter, je bent verantwoordelijk voor je paard en koets. Om maar niet te spreken over je verantwoordelijkheid naar ANDERE WEGGEBRUIKERS toe! Die hoeven toch zeker geen slachtoffer te worden van mensen die zelf lekker er van af springen en hun dieren zich te pletter laten rennen. Dit moet een rotklap geweest zijn en GELUKKIG is het redelijk goed afgelopen. Met een pijnlijke enkel komt die koetsier er toch wel erg makkelijk van af.
Cookie-instellingen beheren