Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Paarden slaan op hol in Hulst

Toegevoegd: 07-08-2011, 19.54 uur
Door: Roland de Jong
HULST - In Hulst is vandaag iemand gewond geraakt toen de paarden die een vierwielige koets trokken op hol sloegen.

Rond 16.30 uur reed de koetsier, een 54-jarige man uit Meerdonk (B), met zijn koets over de Liniedijk. De koets werd getrokken door twee Friese paarden. Deze sloegen door onbekende oorzaak op hol. De koetsier en de bijrijdster sprongen hierop zelf van de koets.


De koetsier heeft daarbij mogelijk zijn enkel gekneusd of gebroken. De paarden zijn vervolgens met de onbestuurde koets in volle galop doorgereden en een eind verder in botsing gekomen met een tegemoetkomende auto.

De 43-jarige automobilist uit Terneuzen raakte niet gewond. De auto werd volledig vernield. Eén van de paarden had een zichtbare vleeswond op de borst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ renata (8-8-2011 om 13:34)
Als je er zelf niet bij was, moet je geen oordeel vellen!
Tegenwoordig (8-8-2011 om 08:51)
Tijd dat deze dieren eens uit het verkeer gaan verdwijnen, wat er kan alleen maar ellende van komen, en waarvoor ? het plezier van de bezitters ? ik meen dat de maatschappij en de dieren zelf niet blootgesteld mogen worden aan deze gevaren alleen voor het vermaak van een individu. onverantwoord !
Ineke (8-8-2011 om 08:34)
Ben zelf ook ervaren ruiter, en ben het helemaal met Renata eens. Vreselijk voor die paarden dat ze zo aan hun lot worden overgelaten, zeer triest dat 1 van de paarden zich heeft verwond. Gelukkig dat er verder geen gewonden zijn gevallen.....maar dat je er zelf vandoor gaat....Schandalig gewoon
Liesbeth (8-8-2011 om 00:47)
Verder vind ik uw laatste opmerking erg kras. Had u dan liever gehad dat deze persoon enkele ribben had gebroken?Of is dat ook 'toch wel erg makkelijk'? Enige bedachtzaamheid lijkt mij beter.
Liesbeth (8-8-2011 om 00:46)
Je bent inderdaad verantwoordelijk voor je paard en koets,maar ongelukken gebeuren nu eenmaal.Dat wil nog niet zeggen dat deze koetsier niet verantwoordelijk is geweest.
Liesbeth (8-8-2011 om 00:44)
Mevrouw, uit uw reactie kan ik alleen maar afleiden dat u vast heel naïef moet zijn, en dat u zich, gelukkig maar, nog nooit in een dergelijke situatie heeft bevonden. Denkt u volgende keer alsjeblief eens na alvorens een reactie te plaatsen.
Cookie-instellingen beheren