Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 43 km

Man krijgt taakstraf voor beroving

Toegevoegd: 19-08-2011, 21.50 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 19-jarige Middelburger had beter niet naar de 'goede raad' van een vriendje kunnen luisteren, want dan had hij vrijdag de officier van justitie in Middelburg geen taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar tegen zich horen eisen.
 
Volgens die vriend was de makkelijkste manier om snel aan geld te komen een oud vrouwtje van haar tas te beroven. Op 12 mei was dat 'zo gezegd zo gedaan', en beroofde hij in Middelburg een 76-jarige vrouw van haar boodschappentrolley. Een aantal terrasbezoekers zag het gebeuren, ze gingen de jongeman achterna en grepen hem bij de Bibliotheek in zijn kraag.
 
Vervolgens droegen ze hem over aan de politie. Dat hij - volgens eigen zeggen - geen echt geweld had gebruikt, maakte op officier van justitie W. Suijkerbuijk weinig indruk. ,,Het is en blijft een doodgewone, ordinaire straatroof, een laffe daad.'' De uitspraak is over twee weken.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RVB (20-8-2011 om 07:36)
Nou nou,weer flink gestraft...180 uur werken. Die mevrouw van 76 is veel zwaarder getroffen... Laat zo'n sukkel maar een maand of 18 zitten... Kan hij in de bak ook wat werk doen,en niet 's avonds weer naar huis.Komt er veel te makkelijk van af.
Piet (20-8-2011 om 07:10)
Je beroofd iemand, laat zo'n vrouw zich onveilig voelen en dan 180 uur schoffelen geëist en dan de opmerking van de Ovj. Als het echt zo'n laffe daad is eis je gelijk een onvoorwaardelijke hoge celstraf lijkt mij. Dit maakt op niemand indruk en zeker niet op de laffe dader!
Bewoner Zeeland (20-8-2011 om 03:40)
Met zo uitspraak loont misdaad zeker. En het slachtoffer heeft levenslang, waarom wordt er niet naar het slachtoffer gekeken. En aan de hand daarvan de straf bepaald en zie ik toch meer in celstraf van minimaal 2 jaar. en 5 jaar voorwaardelijk. dit is gewoon lachertje
Cookie-instellingen beheren