Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Aanrijding met vrachtwagen op N62

Toegevoegd: 19-10-2011, 08.23 uur - Update: 19-10-2011, 19.35 uur
Door: Manfred Berrevoets
'S-HEERENHOEK - De Sloeweg / Stoofweg (N62) bij 's-Heerenhoek is in beide richtingen afgesloten in verband met een ongeval.

Rond 07.40 uur vond er een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en twee personenauto's. Ook raakte een bedrijfsauto met aanhanger bij de botsing betrokken. De twee personenauto's belandden ieder in een sloot. De vrachtwagen en de bedrijfswagen kwamen op de weg tot stilstand.


Een 38-jarige tankautobestuurder uit Geldrop had te laat in de gaten dat voor hem een file stond en kon zijn voertuig niet meer tijdig tot stilstand brengen. Twee personenauto's die achterin de file stonden schoten door de klap in de sloot. Een 28-jarige man uit de gemeente Noord Beveland en een 48-jarige man uit Terneuzen (inzittenden van de auto's) raakten hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De hulpdiensten gingen direct uit van een zware aanrijding en alarmeerden zodoende diverse brandweerwagens, ambulances, politie-eenheden en de traumahelikopter. Uiteindelijk bleek de inzet van de helikopter niet nodig. Wel kwamen er drie brandweerwagens en meerdere ziekenwagens ter plekke.

De brandweer heeft samen met de ambulancedienst een gewonde uit één van de betrokken personenauto's gehaald. De bestuurder van de vrachtwagen, die volgens de politie geen gevaarlijke stoffen vervoerde, raakte niet gewond. Ook de twee inzittenden van de bedrijfswagen raakten niet gewond.

Vanwege het ongeluk raakte de weg volledig gestremd. Personenauto's draaiden zodoende massaal op de N62 om hun weg via een andere route te vervolgen. Veel vrachtwagens en bussen hadden deze mogelijkheid echter niet en staan zodoende tot op heden vast in de file. Zij moeten wachten todat de weg weer wordt vrijgegeven. Hoe laat dat precies gaat gebeuren is nog niet bekend.

Rondom de N62 is volgens de Verkeersinformatiedienst van grote vertragingen. De N62 is volledig gestremd tussen de aansluiting met de A58 bij Heinkenszand en de N254 bij 's-Heerenhoek. Vanwege het ongeluk zijn files ontstaan bij de aansluiting van de A58 in Middelburg. De Verkeersinformatiedienst meldde vanochtend vertragingen van respectievelijk 9 en 13 minuten in beide richtingen.

Volg ook de actuele updates op ons officiële Twitteraccount: klik hier.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De werkman (19-10-2011 om 11:17)
@ ducky ....een file? sta daar iedere ochtend en avond in de file!! maarja dat is zeeland een 4 baans tunnel aanleggen met een enkelsbaans zandweggetje als toevoer weg , waar ook nog al het verkeer naar sloe over moet .....tja dat past niet bij elkaar he
SlowRider (19-10-2011 om 11:09)
Hoe kunnen er toch zoveel ongelukken gebeuren op een weg waar je alleen maar rechtdoor moet, niet mag inhalen en geen verkeer van andere richtingen hebt. Ik vind her bijzonder knap ! Wie zat er iets anders te doen i.p.v. opletten ? Sterkte voor het slachtoffer !
Rubber ducky (19-10-2011 om 08:49)
Wie verwacht daar dan ook een file ? op zo een doorgaande hoofdweg naar de tunnel ? nee, er moest zeker weer een trekkertje oversteken bij sheerenhoek zodat er een file staat tot op de A58. gewoon een achterlijke bedoeling ! goes-terneuzen smorgens ? duurt gewoon een uur ! de boot was nog sneller.
Cookie-instellingen beheren