Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Winst drugshandel naar staatskas

Toegevoegd: 03-11-2011, 18.24 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg wil dat een stel (hij 37 en zij 34 jaar) uit Zonnemaire het geld dat ze met de drugshandel hebben verdiend afdraagt aan de staat. Het gaat om een bedrag van 75.253 euro.

Medio april werd de man na beduidend hogere eisen voor de handel en het bezit van cocaïne veroordeeld tot 3,5 jaar cel. De vrouw kreeg - na eveneens een beduidend hogere eis - achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk opgelegd. Een 48-jarige Middelburger, zijn 47-jarige zus en zijn 45-jarige zwager zullen - als het aan de officier van justitie en de uitspraak in Hoger Beroep ligt, aanzienlijk dieper in de buidel moeten tasten.


Tegen deze drie Middelburgers zal de officier in totaal 1.305.924,00 euro vorderen. De drie werden half april 2009 voor het vier jaar lang exploiteren van enkele hennepkwekerijen in Middelburg veroordeeld tot taakstraffen. Tegen de drie celstraffen van twee jaar respectievelijk twintig en twintig maanden gevorderd. De strafzaak tegen de drie loopt nog in Hoger Beroep.
 
In de zaak van het stel uit Zonnemaire doet de rechtbank uitspraak op 15 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Blondi (3-11-2011 om 20:27)
Eh stoffeerder wat bedoeldt u nu heeft u wel een beetje verstand van drugs of heeft u wel eens drugs gezien of weet u wel wat drugs is waarschijnlijk niet..ik wel ik heb veel drugs gebruikt van speed tot cloud 9 ..hb9 cv tot speed heroine enz ..nooit verslaafd geraakt
Marja (3-11-2011 om 20:00)
Zo,n goeie hebben wij nog niet gehad ben eens met stoffeerder zulk soort maken hele families kapot maar geven geen bal om een ander mens of kind als het maar geld opleverd nu levert het hun lekker in de bak op plus weg winst lach me rot om deze lui kunnen ze fijn een familiekerst party houden
Jeroen (3-11-2011 om 19:49)
Zien wij als belasting betaler er ook nog iets van terug?
Dirk (3-11-2011 om 19:48)
Prima drugshandelaren in harddrugs hard aanpakken,softdrugs nee onzin nederlandse regering is daar medeschuldig aan,coffeeshops mogen het verkopen,dat betekent dat ze het ook ergens moeten inkopen,zolang nederland dit beleid voert blijft de overlast bestaan,nederland bv verdient er genoeg aan!
Stoffeerder (3-11-2011 om 18:40)
Lekker levenslang laten betalen, de gevolgen van drugs zijn niet in geld uit te drukken, puur winstbejag daar gaat het hier om. Wordt tijd voor een drugsvrij land, zonder criminelen als deze.
Cookie-instellingen beheren