Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 30 km

Veel tips na uitzending Ploegstra

Toegevoegd: 17-11-2011, 13.18 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - De uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over de verdwenen brandweerman Herman Ploegstra uit IJzendijke heeft behoorlijk wat tips opgeleverd.

Op de website van De Vries wordt ingegaan op de bijna 150 tips en opmerkingen die na de uitzending op 6 november binnenkwamen. Naar het programma keken bijna 1,5 miljoen mensen en onder die kijkers waren zich volgens De Vries veel mensen die zich afvroegen hoe het kon dat iemand met een modaal salaris in een BMW X5 reed en ook nog eens vaak op vakantie ging.


In het artikel op de site legt de misdaadverslaggever uit dat de BMW een tweedehands was, dat Ploegstra's woonlasten vrij laag waren en dat de tweeverdieners vanuit hun beide families ook nog eens schenkingen hadden gehad.

Verwarring
Opvallend is de melding van De Vries dat de man die na de verdwijning de politie tipte dat hij de BMW had gezien na de verdwijning, vermoedelijk Ploegstra's auto helemaal niet heeft gezien. De getuige zag een zwarte X5 en geen grijze, zoals Ploegstra had. De Vries geeft aan dat de politie destijds slecht heeft doorgevraagd en dat zodoende verwarring kon ontstaan.

Een nieuw spoor kan ook de melding zijn dat Ploegstra in de maanden voor de verdwijning zo'n vijf keer is gezien in het gezelschap van een blonde vrouw. Het ging niet om de inmiddels bekende minnares Suzanne, zo liet de kijker aan De Vries weten.

Volgens de misdaadverslaggever gaat de Zeeuwse politie zich de komende weken opnieuw over de zaak buigen. De Vries heeft ook nieuwe vragen aan het publiek:
- Wie heeft op de avond van 26 oktober 2010 op de Duivelsehoekseweg, tussen 21.00 en 22.00 uur een zwarte BMW X5 gezien? Wie weet er in zijn algemeenheid iets van een zwarte X5 in relatie tot Herman Ploegstra?
- Wie kan iets vertellen over een eventuele nieuwe minnares van Ploegstra, die hij in de maanden voor zijn verdwijning zou hebben ontmoet bij Nummer Een?
- Wie heeft op de avond van de verdwijning bij de rondweg van Breskens een donkere Mercedes zien staan met een Belgisch kenteken en twee inzittenden?
- Wie weet iets over een derde telefoon die Ploegstra zou hebben gehad?
- Wie heeft op de avond van de verdwijning knallen gehoord in de omgeving van het Waterschapsterrein aan de Duivelshoekseweg?
- Wie heeft Ploegstra wel eens gezien bij een kickbokscentrum in het Belgische Maldegem?
- Wie heeft naar aanleiding van onze uitzending nieuwe informatie opgevangen over conflicten in de privé- of werksfeer van Ploegstra?

Tips kunnen worden doorgegeven via de website van Peter R. de Vries.

Zie ook:
- Onderzoek verdwijning Ploegstra vast (27-11-2010)
- Auto vermiste man IJzendijke terecht (01-11-2010)
- Vermiste man nog niet terecht (29-10-2010)
- Grote zoekactie naar vermiste man (27-10-2010)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sherlock (17-11-2011 om 19:33)
Hebben ze al eens onder water gezocht ? Er willen wel eens dingen tegen de zeefroosters van een gemaal blijven plakken. Ze kunnen er ook in bekneld geraken, hetgeen eventueel voorkomt dat iets boven komt drijven. Misschien heeft het "slachtoffer" wel een stenen halsband om.
Piet (17-11-2011 om 18:50)
@Marga. Idd, voor winkeldiefstalletjes wordt je niet weggemaakt.
R32 (17-11-2011 om 17:39)
Dat het niet helemaal hoort zoals het moet das wel duidelijk. Hoop dat Peter het één en ander kan duidelijk maken en ergens achterkomt. Het blijft gek als een collega en dorpsgenoot mysterieus verdwijnt....
Marga (17-11-2011 om 14:49)
Deze man zal zich zelf wel goed in de nesten gewerkt hebben. En dat zijn vrouw het voor lief nam en hij ontkende vreemd te gaan snap ik al helemaal niet. Toen ik dit alles niet wist vond ik het erg, nu niet meer hoor. Als je normaal leeft gebeuren dit soort zaken niet zo maar.