Weerbericht:
Droog en opklaringen. Dinsdag koel en in het zuiden wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Uitslaande brand schuren Grijpskerke

Toegevoegd: 21-11-2011, 11.52 uur - Update: 21-11-2011, 12.53 uur
Door: Roland de Jong
GRIJPSKERKE - Op de Mariekerkseweg in Grijpskerke zijn vanochtend twee aangrenzende schuren in vlammen opgegaan.

De brand brak rond 11.00 uur uit. De brandweer rukte uit met blusploegen uit Serooskerke (W) en Zoutelande. De brandweer van Middelburg kwam ter plaatse met een ladderwagen.


Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij. Er kwam een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse om te meten of er asbest is vrijgekomen. De omgeving van de schuren werd uit voorzorg afgezet. Rond het middaguur was de brand onder controle.

Inmiddels is duidelijk dat er inderdaad asbest is vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland ligt dit onder meer op de begraafplaats en in de directe omgeving van de schuur. De gemeente Veere gaat het gebied verder afzetten en draagt zorg voor het opruimen van de asbest.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren