Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Loslopende hond op A58 en Vierwegen

Toegevoegd: 27-11-2011, 20.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond. De meldingen kwamen onder andere van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle.
 
Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd.


De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten. Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden.
 
Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ABC (5-12-2011 om 17:28)
@C Als jij dan zo goed de feiten weet moet je ook zo flink zijn en jouw verhaal hier vertellen. Mensen reageren op het bericht en jij gaat reageren op mensen die hun berichten jou niet aan staan. Neem mij niet kwalijk maar wie ben jij om deze mensen aan te spreken?
C (3-12-2011 om 12:08)
Marga, Dit is al de zoveelste keer dat je ergens op reageert terwijl je de helft gewoon niet weet. Je gaat altijd gelijk zeuren over het baasje. Kijk eerst eens of je alle feiten van het verhaal weet voor gelijk zo te reageren!
Mar (2-12-2011 om 13:47)
Vervolg: Ik vind het heel triest dat er mensen zij die aan de hand van reageertijdstippen klakkeloos aannemen dat men hele dagen thuis zit. Ten eerste niet to the point en ten tweede kwetsend voor degenen die ongewild werkeloos zijn. Bah! Ik werk in onregelmatige diensten, en zo zullen er meer zijn
Mar (2-12-2011 om 13:40)
Ik juich het alleen maar toe dat er in NL ook Animalcops komen/zijn. Zelf heb ik al een aantal jaren een paar getraumatiseerde dieren in huis(mishandeld,verwaarloosd) en het kost een hoop liefde en aandacht om ze weer een beetje vertrouwen in de mens te laten krijgen. Nuttig genoeg,N.?
M (2-12-2011 om 10:59)
@N en @Wil jullie hebben dan wel verstand en wij hier zijn allemaal gek? Hoe zo wij weten van niets? Er wordt gewoon gereageerd op een bericht en als dat volgens jou niet klopt zijn mensen die reageren daar niet verantwoordelijk voor hoor. Wees flink en vertel jij waar wij geen verstand van hebben?
Wil (2-12-2011 om 07:46)
Dank je N. ik vind het echt triest dat mensen nu al zo een mening over de dierenpolitie hebben. Ik ken iemand die in opleiding zit voor dierenagent en deze persoon is echt betrokken. Er zijn voor heel Zeeland nog maar 3 animalcops waarvan er nog 2 in opleiding zitten. Zij lullen niet maar doen.
Cookie-instellingen beheren