Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangiftes vanwege bangalijst

Toegevoegd: 29-03-2012, 20.13 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeker vijf meisjes hebben bij de politie aangifte gedaan van smaad. De meisjes stonden met hun naam vermeld op een zogeheten bangalijst.

Een bangalijst is een nieuw fenomeen op internet. Banga is straattaal voor slet. Op het Vlissingse gedeelte van de website Mamjo.com/forum plaatste een onbekend persoon deze week een bericht met daarin een flink aantal namen van personen die volgens hem/haar sletterig gedrag zouden vertonen. Ze zouden gemakkelijk overgehaald kunnen worden voor seks.


De 21 personen stonden op de 'Bangalijst Walcheren'. Deze lijst is inmiddels verwijderd. Volgens de politie mag het online zetten van zo'n lijst niet. Degene die de lijst op internet heeft gezet, kan namelijk worden veroordeeld voor smaad.

Het fenomeen bangalijst kwam overigens vandaag ook al elders in het land in het nieuws. Het Algemeen Dagblad meldde dat een 13-jarig meisje uit Pijnacker zelfmoord had gepleegd omdat haar naam op zo'n lijst was gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (30-3-2012 om 09:03)
Dienstplicht weer terug invoeren, leren ze vanzelf wat respect is want dat heeft de jeugd van tegenwoordig vorr niks en niemand meer.
Een moeder (30-3-2012 om 08:45)
Je moet een kijken hoe meisjes er tegenwoordig bij lopen in mini rokjes enz vind het van geen wonder dat ze dan uit gemaakt worden voor .....hoor. moeten ze maar netjes naar school toe gaan en er niet zo bij lopen ze geven ook zelf aanleiding mijn dochter loopt er niet zo bij
Jeroen (30-3-2012 om 08:21)
Stukje bij beetje word internet bloot gelegd, jammer genoeg voor sommige veel te laat.
Henk (30-3-2012 om 08:20)
Hoezo bangalijst verwijderd van internet!! Binnen 15 seconden gevonden. Politie toch maar beter z'n doen..
Marijke (30-3-2012 om 08:10)
Ook van dit verschrikkelijke gebeuren blijf ik van mening dat de media Facebook etc. verboden moeten worden. Het is héél makkelijk om anderen een hoop narigheid te bezorgen op deze manier. Het zijn wel lafaards die dit doen in de anonimiteit kan je van alles roepen en schrijven. Bah!!!!!!
Goes (30-3-2012 om 08:02)
Ik snap 2 dingen niet 1 de politie moet die site er af gooien en blokken en 2 waar is respect gebleven want dit had je vroeger niet en als je nu een kind krijg heb dat kind helemaal geen leven meer in de toekomst !!!
Cookie-instellingen beheren