Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangiftes vanwege bangalijst

Toegevoegd: 29-03-2012, 20.13 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeker vijf meisjes hebben bij de politie aangifte gedaan van smaad. De meisjes stonden met hun naam vermeld op een zogeheten bangalijst.

Een bangalijst is een nieuw fenomeen op internet. Banga is straattaal voor slet. Op het Vlissingse gedeelte van de website Mamjo.com/forum plaatste een onbekend persoon deze week een bericht met daarin een flink aantal namen van personen die volgens hem/haar sletterig gedrag zouden vertonen. Ze zouden gemakkelijk overgehaald kunnen worden voor seks.


De 21 personen stonden op de 'Bangalijst Walcheren'. Deze lijst is inmiddels verwijderd. Volgens de politie mag het online zetten van zo'n lijst niet. Degene die de lijst op internet heeft gezet, kan namelijk worden veroordeeld voor smaad.

Het fenomeen bangalijst kwam overigens vandaag ook al elders in het land in het nieuws. Het Algemeen Dagblad meldde dat een 13-jarig meisje uit Pijnacker zelfmoord had gepleegd omdat haar naam op zo'n lijst was gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
An (30-3-2012 om 07:51)
Allemaal digitaal aangifte doen tegen die website... Hier wil je je kinderen toch niet zien posten mensen?
Piet (30-3-2012 om 07:31)
Met alle respect voor de meiden en hoe hufterig zo'n lijst ook is, maar meisjes doen tegenwoordig heel snel, heel veel op seksueel gebied. Men komt niet zomaar op een lijst denk ik. Wat het is met de jeugd weet ik niet, maar als je ziet hoe een hoop meiden gekleed gaan....
Vreselijk (29-3-2012 om 23:35)
Dit is vreselijk dat dit zomaar kan gebeuren. Diegenen die dit doen, hebben niet door dat ze levens kapot maken. Ben blij dat de lijst is verwijderd, maar ik hoor niets over de gevolgen voor degenen die het er op hebben gezet. die MOETEN keihard worden aangepakt.
@ (29-3-2012 om 22:58)
@An je doet net of de hele jeugd slecht is het zijn er meestal maar een paar die het voor de rest verpesten.!! het is niet normaal wat die persoon die zulke dingen plaatst doet maar daar door is niet gelijk de hele jeugd slecht en dat zeggen een hoop mensen dan wel weer gelijk beetje jammer !!!!
Steen (29-3-2012 om 22:01)
Haal in godsnaam deze site van het internet het is walgelijk je dochter kan zo voor hoer uit worden gemaakt op deze site en het gaat over drugs hoe geweldig dit is . in nederland verbieden we van alles maar deze site mag vreemd !
Michael (29-3-2012 om 21:15)
Kan me niet herinneren dat we dit soort ongein in mijn jeugd hadden. Triest hoor. Respect voor een ander lijkt ver te zoeken.
Cookie-instellingen beheren