Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vuilnisauto ramt stoplichtinstallatie

Toegevoegd: 21-05-2012, 10.15 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen heeft een vuilnisauto vanochtend een stoplichtinstallatie omver gereden.
 
De gemeentelijke vuilniswagen kwam rond 08.00 uur in botsing met de installatie op de kruising Nieuwe Vlissingseweg - President Rooseveltlaan. Vermoedelijk heeft een kraan op de truck de rails van de stoplichten geraakt.


Door de botsing belandde de installatie dwars op de Nieuwe Vlissingseweg. De Nieuwe Vlissingseweg is daarom voor het verkeer gaande richting Middelburg afgesloten tussen de Keersluisbrug en de Sloebrug. Er raakte niemand gewond.

Volgens de politie is de installatie dermate beschadigd geraakt, dat er een nieuwe voor in de plaats moet komen. De installatie is 29 meter lang, over 6 rijbanen en een kruisvlak.

Aangezien er door verwijdering van de installatie dan tijdelijk geen sprake is van een verkeersinstallatie is een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Op de doorgaande weg, waar 70 km mag worden gereden, wordt de maximaal toegestane snelheid teruggebracht tot 50 km per uur. Op de President Rooseveltlaan wordt de snelheid van 50 km teruggebracht tot 30 km per uur.

Op beide wegen worden de rijbanen afgezet tot er één rijbaan overblijft. De maatregelen zijn nodig om het verkeer aan te zetten langzamer te rijden. De provincie gaat in overleg met de vaste leverancier van verkeerslichtinstallaties om te bezien op welke termijn een noodinstallatie dan wel een nieuwe installatie voorhanden kan zijn. Er wordt rekening mee gehouden dat dit enige weken op zich kan laten wachten. In die periode zijn de hierboven geschetste tijdelijke maatregelen van kracht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hart on der de riem voor de chauffeur (23-5-2012 om 09:35)
Ik wil een hart onder de riem steken bij de desbetreffende chauffeur, gelukkig is vandaag tijdens een test eruit gekomen dat de beveiliging het alarm van de kraan, dat de kraan niet goed was ingeschoven niet is afgegaan (defect was). Dit ongeval heeft hem zo aangedaan dat hij voorlopig thuis zit....
Vlissinger (22-5-2012 om 23:41)
Volgens mij is dit gewoon verzekeringswerk. Bovendien is die weg niet van de gemeente vlissingen, maar is het een provinciale weg. Kosten Provincie dus. Gewoon de stoplichten terug, Flitspaal aanslingeren en stoplichten fatsoenlijk afstellen. Dit lijkt me ook geen gevalletje bezuiniging vlissingen!!
Vlissinger (22-5-2012 om 18:28)
95% snapt niet hoe een rotonde werkt en ipv een vlotte doorstroming gaat het langzamer, omdat men het fout doet. de gemeente hoeft dit echt niet zelf te betalen..zoiets heet WA verzekering, en dat is gewoon verplicht voor iedereen, de verkeerslichten gewoon weer terugplaatsen..
Ikke (22-5-2012 om 17:30)
Nog een rotonde neerleggen zou alleen maar dom zijn en zeker daar voor verkeersdrukte/chaos gaan zorgen gezien 9 van de 10 automobilisten geen rotonde kunnen nemen. Ze wachten tot heel de rotonde leeg is voor ze durven te rijden of ze gooien hem der nog net ff voor zodat je vol in de ankers kan...
Henk (22-5-2012 om 08:32)
Hmmm.....schade verhalen op de tegenpartij kan in dit geval ook niet! Dat zijn ze zelf...... Een zure dag voor de gemeente vlissingen!
Simon (22-5-2012 om 08:30)
Dit is dubbel pijnlijk voor de gemeente! Schade aan de vuilniswagen EN aan de verkeerslichten! Toch maar een alarm op de kraan installeren dan?
Cookie-instellingen beheren