Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 219 km

Gezamenlijke reddingsdemonstratie

Toegevoegd: 19-07-2012, 08.34 uur
De gezamenlijke reddingsdemonstratie.
De gezamenlijke reddingsdemonstratie.
© Foto: Domburgse Reddingsbrigade
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Woensdagavond heeft de Domburgse Reddingsbrigade in samenwerking met KNRM en de strandwacht Noordduine de eerste reddingdemonstratie van het seizoen 2012 gehouden. 

Ondanks het slechte weer kwamen er toch heel wat mensen kijken naar de kunsten die de redders toonden. Het publiek was getuige van zowel moderne als klassieke reddingsmethoden. Zo werd een slachtoffer gesignaleerd door een looppatrouille, waarna direct een vrije zwemmer het water in werd gestuurd. Vervolgens kreeg het publiek uitleg over de signaalvlaggen en de gevaren op het strand en in de zee.


Daarna werd gedemonstreerd hoe een slachtoffer snel en veilig uit het water kan worden gehaald met behulp van het rescueboard. Met behulp van de kettinggreep werd aan het publiek duidelijk gemaakt dat een redding ook zonder reddings- of hulpmiddelen effectief uitgevoerd kan worden. 

Hoogtepunt van de avond was een omgeslagen bootje, met diverse personen aan boord. Deze werden opgepikt door de reddingsboot van de Domburgse Reddingsbrigade, de Koopmansdank van KNRM Neeltje Jans en de waterscooter van Strandwacht Noordduine. Deze varende eenheden sloten af met een vlotenshow.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (19-7-2012 om 21:52)
Prachtig werk wat die mensen doen, neem er mijn petje voor af.
Cookie-instellingen beheren