Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 228 km

Vlissinger vrijgesproken door fout

Toegevoegd: 04-10-2012, 22.21 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Dank zij een foutje in de tenlastelegging kan een 25-jarige Vlissinger, die werd verdacht van onder meer een straatroof en een bedreiging en daarvoor drie jaar cel tegen zich hoorde eisen weer frank en vrij over straat lopen.  


Op 6 februari bedreigde hij in Middelburg een bekende van hem met een vuurwapen en maakte hem 1200 euro afhandig. Twee weken later bedreigde hij dezelfde jongeman opnieuw met een vuurwapen omdat deze via internet roddels over hem verspreid zou hebben.

De rechtbank sprak hem donderdag vrij met de simpele redenering dat er in de tenlastelegging werd gesproken van een 'vuurwapen'. Maar dat was echter geheel niet aangetoond, want het kon net zo goed een niet van echt te onderscheiden speelgoedwapen zijn geweest. Om dat te ondervangen staat er meestal ook naast het woord 'vuurwapen' als omschrijving .....althans een op een vuurwapen gelijkend voorwerp ..... Alleen deze keer ontbrak dat zinnetje. 'Vuurwapen' kon dus niet worden bewezen en dus volgde er vrijspraak.

Wel werd hij veroordeeld tot witwassen en heling en daarvoor kreeg hij vier maanden cel plus zeven weken cel van een eerder vonnis opgelegd. Het Openbaar Ministerie gaat in ieder geval met een 'gerepareerde tenlastelegging' in beroep.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lian (5-10-2012 om 05:33)
Edelachtbare, voel je je wel goed? je maakt een grote fout.
Ongelofelijk! (5-10-2012 om 01:04)
Belachelijk zeg! Ik vind dat het tijd wordt voor nieuwe en veel strengere wetten in de land. Bah...heb echt zin om te gaan emigreren van hier.
Mister t (4-10-2012 om 23:08)
Echt belachelijk! In wat voor wereld leef jij edelachtbare?
. (4-10-2012 om 22:41)
Tuurlijk gewoon helemaal vrijspreken. Echt Nederland.
Poema (4-10-2012 om 22:37)
Het is gewoon getikt dat iemand door zo'n onbenulligheidje kan vrij komen. Gewapende beroving en bedreiging = een zeer zwaar vergrijp!! Geen wonder dat veel mensen geen vertrouwen meer in de rechtspraak hebben.
Verbaasde lezer (4-10-2012 om 22:33)
Belachelijk dat dit kan gebeuren, foutjes zouden ter zitting aangepast moeten kunnen worden. Ik heb dat ooit een minister horen zeggen!
Cookie-instellingen beheren