Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

EHBO'er vrijgesproken van ontucht

Toegevoegd: 04-10-2012, 22.37 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De 66-jarige vrijwillige EHBO-docent uit 's Heer Hendrikskinderen die vier meisjes uit groep acht van de Kohnstammschool in Goes onzedig betast zou hebben is daarvan volledig vrijgesproken.


Tegen de man was een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand plus het betalen van 900 euro schadevergoeding geëist. De vier meiden van rond de elf jaar betichtten hun 'strenge meester' van ontucht tijdens het voordoen van praktijkoefeningen zoals de stabiele zijhouding, de Rautek-greep (de greep om iemand snel over een korte afstand te verplaatsen) en de Heimlich-manoeuvre (een handeling om te voorkomen dat het slachtoffer door een blokkade van de luchtwegen dreigt te stikken). Die ontucht zou zijn gebeurd in het schooljaar 2010/2011. Die lessen werden gegeven in alle openbaarheid. In aanwezigheid van de schooldirectie of de docenten en in ieder geval in de aanwezigheid van alle kinderen.

Niemand had ooit iets gezien, niemand had ooit een onvertogen woord over de EHBO'er gehoord, behalve de vier meiden. In haar vonnis stelt de rechtbank dat de verklaring van de meisjes, ieder voor zich, onvoldoende zijn om tot bewijs te dienen. De vier verklaringen bij elkaar leverden evenmin enig bewijs op en de rechtbank sluit niet uit dat de meisjes waarschijnlijk elkaar beïnvloed hebben.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Annoniem (5-10-2012 om 09:44)
Denk je de kinderen iets te leren wat van levensbelang kan zijn. Krijg je dit, stank voor dank. Is dit de schooljeugd van tegenwoordig!!!!!
EHBO juf (5-10-2012 om 09:29)
Ik wil graag deze meneer sterkte wensen. Zelf geef ik ook EHBO lesssen aan leerlingen op school, je moet een oefening voordoen en je raakt iederdaad een leerling aan. Het is en blijft een praktijkles. Ik hoopt dat u de lessen door kunt zetten , u doet goed werk!! gr EHBO juf.
Marjo (5-10-2012 om 09:21)
Ik hoop dat deze schatjes een behoorlijk gesprek hebben thuis, en dat ze, wat hun geweten betreft, nooit zullen beseffen wat ze deze man aangedaan hebben met deze grap. Beste ehbo'er, hoop dat je dit een plekje kan geven. Wat zul jij een slechte tijd gehad hebben
Nelle (5-10-2012 om 00:22)
Afschuwelijk om dit mee te maken, die meiden zouden op de e,o.a manier een straf moeten krijgen.
Vlissingse (5-10-2012 om 00:06)
Lekkere meiden zijn dat, omdat de docent een beetje streng is word ie maar aangeklaagt voor ontucht?straks geloven ze geen 1 vrouw of man meer, omdat dit jammer genoeg steeds vaker voorkomt dat ze iemand vals beschuldigen omdat het niet in hun straatje past.sterkte aan de docent
Pianoman (4-10-2012 om 23:11)
Het zal je maar overkomen zeg! Zo kun je behoorlijk de klos zijn. Bah!
Cookie-instellingen beheren