Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Geen celstraf door trap hondengeleider

Toegevoegd: 04-02-2013, 20.35 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De eerste klap op in dit geval de eerste trap mag dan wel een daalder waard zijn, dankzij een rake trap van een hondengeleider heeft het Openbaar Ministerie maandag in het stof moeten bijten.


De agent gaf een geboeide verdachte een trap in diens kruis en dat was volgens de rechtbank dermate ernstig dat het OM haar recht op vervolging tegen man, een 33-jarige man uit ;'s Heerenhoek verspeelde en een vonnis voor diefstal van koper van een bedrijf in zijn woonplaats de prullenbak in kon.

Géén vijftien maanden cel waarvan zeven voorwaardelijk voor diefstal, bedreiging en mishandeling, maar een taakstraf van 120 uur voor belediging en mishandeling. De 's Heerenhoeker stond twee weken geleden terecht voor veertien diefstallen van koper, mishandeling, belediging en het beschadigen van een politiehond. Er kwam een melding van een mogelijke poging tot inbraak op het bedrijventerrein in 's Heerenhoek, de politie ging kijken en er werd een politiehond ingezet.

Het dier rook en ontdekte de 's Heerenhoeker en daar waar een ieder stokstijf zou blijven staan, ging de man zich verweren. Resultaat zeker vijftig bijtwonden en de hond miste een stuk van zijn oor. De betreffende hondengeleider was daar kennelijk zo kwaad en gefrustreerd over, dat hij de geboeide 's Heerenhoeker een flinke trap in diens kruis gaf. Met alle gevolgen van dien.

De 's Heerenhoeker heeft ongetwijfeld de nodige pijn ondervonden, het OM verspeelde door die trap haar recht op vervolging van de koperdiefstallen en het bedrijf, dat zegt 57.100 euro schade te hebben geleden door de koperdiefstallen, staat nu eveneens met lege handen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (5-2-2013 om 20:17)
Dat is mooi!Waarom dan wel vervolging voor die andere zaken? Wordt tijd dat deze man eens gewoon gaat werken! Laat ik dit zeggen, van een kale kip kun je niet plukken dus de schade betalen zou toch wel niet lukken. Maar dit is geen gang van zaken! de trap stond niet in verband met alle diefstallen!
Lia (5-2-2013 om 20:14)
In de wet van nederland is het tegenwoordig zo dat je je als crimineel van alles kan veroorloven en het slachtoffer zelf de crimineel wordt!!!! Schande klopt geen ene moer van. Je blijft van dieren af zeker van een politie hond en dat deze man vrij- uit gaat is volkomen idioot....
Belastingbetaler 2.0 (5-2-2013 om 18:53)
Tsja, dat kan alleen maar in Nederland denk ik. Natuurlijk heeft de verdachte weer een vreselijk veel rechten en de slachtoffers niet. Zou ook wel een beetje krom zijn als de "rechters" nu ineens wel rechtvaardige straffen zouden geven.....
Roel (5-2-2013 om 18:34)
Ik kan de agent in kwestie goed begrijpen. De dader had er ook voor kunnen kiezen zich over te geven. Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met de hond.
Belachelijk!! (5-2-2013 om 17:36)
Waar moet dit heen? Waar moet dit nou toch naar toe? In vredesnaam...wie roept de Rechtbank tot de Orde!
C.V. (5-2-2013 om 16:48)
Het bedrijf zou niet de agent moeten aanklagen Bram , maar de rechter. Omdat die ipv straft naar de geest van de wet , straften naar de letter.Dat heet slecht voorbeeld geven als rechter. Het laten vrijuit gaan van zo'n dief is op zich een misdaad en dus de rechter zelf berechten voor incompetentie
Cookie-instellingen beheren