Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Man aangehouden voor wildstroperij

Toegevoegd: 04-04-2013, 17.40 uur
Door: Manfred Berrevoets

ARNEMUIDEN - Op de Muidenweg in Arnemuiden is donderdagmorgen een 58-jarige Arnemuidenaar aangehouden op verdenking van wildstroperij. 

Afgelopen week was melding gedaan dat in de bossen langs de Kleine Piet verschillende wildstrikken waren aangetroffen. Door drie Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA's) van Provincie Zeeland, Staatsbosbeheer en een jachtopziener is vanmorgen een postactie gehouden om de persoon die deze strikken had geplaatst te betrappen. 

Na enkele uren werd hun wachten beloond en verscheen rond 10.00 uur een man die de wildstrikken vangklaar wilde stellen om een ree te vangen. Hij is op heterdaad aangehouden door de BOA's en overgedragen aan de politie. Door de BOA's werd het terrein nogmaals doorzocht en er werden in totaal acht wildstrikken aangetroffen. In zijn auto werden stroperswerktuigen aangetroffen, deze zijn in beslag genomen.

In zijn woning troffen agenten een reehuid (vel), een dode buizerd en een dode reiger aan. Hiervoor had hij geen vergunning. Tegen de 58-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake de Flora en Faunawet.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eric (7-4-2013 om 09:42)
Zo een reetje zou ik ook wel lusten , is dat nu zo erg wat die mens gedaan heeft ! ? Dat is een systeem dat al eeuwen bestaat . Veel sympathie met die mens Groetjes eric
VdVonck (6-4-2013 om 13:26)
Jan, een boa is geen agent. Uw opmerking slaat dus totaal nergens op!
Renata (6-4-2013 om 00:11)
@Jan: beter lezen, de politie heeft niet staan posten. @Ray: 'een groot pistool in de aanslag', ben jij serieus? Zo ja, vooral niet melden zoiets, duhh. En wat moet zo'n neanderthaler met een reiger? Sicko.
Jan (5-4-2013 om 17:27)
Goed nieuws ! gefeliciteerd. nu nog een echte straf
Miek (5-4-2013 om 16:32)
Ray, dit moet je well melden hoor bij de politie,dit is belangrijke informatie! deze persoon moet gestopt worden !is niet de eerste keer. je loopt niet zomaar met een pistool ,daar zit meer achter !
Ray (5-4-2013 om 12:29)
Zou dit dezelfde man zijn die 1e Pasen ook al, alleen langs de omloop Arnemuiden liep. Vond het al raar dat hij met een groot pistool in de aanslag rondliep. Vond het eerlijk gezegd ook wel eng.
Cookie-instellingen beheren