Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuws tallship gezonken bij Ierland

Toegevoegd: 25-07-2013, 04.29 uur
Geen van de dertig opvarenden raakte gewond.
Geen van de dertig opvarenden raakte gewond.
© Foto: RNLI/Isla Reynolds
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Zeeuwse tallship Astrid is woensdagmiddag gezonken nadat het voor de Ierse kust motorpech kreeg en op de rotsen liep. Alle dertig opvarenden zijn gered.


Het 42 meter lange schip zou rond het middaguur in de problemen zijn gekomen. Nadat het schip motorpech kreeg, werd het onbestuurbaar. De hoge golven en harde wind zorgden ervoor dat het schip op de rotsen liep. De kustwacht alarmeerde twee helikopters uit Waterford en Shannon en de Royal National Lifeboat Institution (RNLI), de Engelse tegenhanger van de De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), rukte uit met vier reddingboten.

In totaal 18 van de opvarenden zouden aan boord zijn genomen van een grote reddingboot. Twaalf anderen werden aan boord gebracht van een andere boot. Er rukten vijf ambulanceteams uit om de betrokkenen te onderzoeken. Alle opvarenden bleken echter ongedeerd te zijn.

De RNLI heeft in een persbericht laten weten dat alle opvarenden erg kalm bleven. "Aanwijzingen werden goed opgevolgd en omdat iedereen snel in veiligheid kon worden gebracht werd een grote tragedie afgewend."

De KNRM heeft laten weten dat er aan boord ook vijf vrijwilligers van de KNRM waren. Ook zij maken het goed. "De KNRM-opvarenden hebben allemaal contact gehad met hun thuisfront en maken het goed. De repatriëring van de opvarenden is in handen van de organisatie At Sea Sail Training", zo laat de organisatie weten.

De Astrid, gebouwd in 1918, zou eind augustus naar Vlissingen komen voor Sail de Ruyter.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Van wezel (26-7-2013 om 15:37)
Wat erg...zo een mooie boot,we zijn er ook mee mee gevaren en vonden dat erg leuk wat erg voor fam.de kam,dit zal een klap voor hun zijn..... 1 troost dat er geen gewonde of erger zijn groeten
K (25-7-2013 om 12:53)
Dat is zonde ik vind dit prachtige schepen om te zien, gelukkig niemand gewond helaas wel weer een mooi stukje nederlandse historie naar de kelder
Marco (25-7-2013 om 08:34)
Dat is heel erg jammer. Het was een mooi schip. Wij hebben er ook op meegevaren. En het op diverse plaatsen binnen Europa gezien. Nu maar hopen voor de eigenaren en bemanning dat ze ook de tijd hebben gehad om hun persoonlijke bezittingen veilig te stellen. Deze mensen woonden op de Astrid.
Cookie-instellingen beheren