Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reputatie leidt tot inbeslagname

Toegevoegd: 31-08-2013, 16.03 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen is vrijdagavond een 47-jarige Vlissinger aanhouden voor het rijden onder invloed.

De aanhouding van de man komt voort uit diens reputatie. Volgens de politie is van de man namelijk bekend dat hij vaker met teveel alcohol op achter het stuur kruipt en werd hij daarom door de surveillancedienst aan de kant gezet.


Een blaastest wees uit dat de Vlissinger ook deze keer teveel gedronken had. Bovendien bleek zijn rijbewijs al eerder ingevorderd te zijn. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag daarvan is dat hij 2,7 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Omdat de man geen wegenbelasting had betaald, is zijn voertuig in beslag genomen. Na een ontnuchteringsperiode op het bureau mocht de man met een proces-verbaal op zak zaterdagochtend weer naar huis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maatje (1-9-2013 om 16:54)
Verplichte automatische afschrijving zal ws ook niet helpen, zeker niet als hij regelmatig in de rode cijfers staat en niet kan betalen. Het zal niet alleen de wegenbelasting zijn. Drinken kost geld en auto rijden ook. Dan blijft er niet veel geld over voor vaste lasten.
Pacoya (1-9-2013 om 10:02)
Nooit meer zijn rijbewijs teug geven, heeft al genoeg kansen gehad zo te lezen. Ik vind zelf zodra je een joint heb gerookt of alcohol heb gedronken en je wordt gepakt bij de eerste keer 1 jaar rijbewijs kwijt en de 2de voor altijd kwijt.
Zeeuw (1-9-2013 om 09:28)
Joost, ik kan je melden dat je er niet met €200 vanaf komt hoor in nl. Ik heb het jaren terug ook eens gehad 1 keer maar en ik had 2, 5 keer de toegestane hoeveelheid op. Het koste mij €1200 en 3 maanden rijbewijs kwijt voorwaardelijk en 2 jaar proeftijd. Zo leer je het wel af hoor en terecht
Goesenaar (31-8-2013 om 22:31)
Zo oud en nog steeds dom en zielig.
Glaasje op (31-8-2013 om 18:55)
Zal er wel vanaf komen met een forse taakstraf
Joost (31-8-2013 om 17:46)
Onbegrijpelijk dat dit soort figuren gewoon maar keer op keer op keer op keer hun gang kunnen gaan. Maar ja, wat wil je als de rechter voor dit soort zaken boetes oplegt van 200 euro.
Cookie-instellingen beheren