Weerbericht:
Veel buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer en veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip op strekdam Sint Philipsland

Toegevoegd: 31-08-2013, 19.27 uur
Door: Roland de Jong
SINT PHILIPSLAND - Een binnenvaartschip is zaterdagmiddag op een strekdam bij Sint Philipsland gelopen. Niemand raakte gewond.

Het gaat om het motortankschip ‘TMS Ben’ met als thuishaven Dordrecht. Dit schip is 105 meter lang en 9,5 meter breed. Het schip liep door onbekende oorzaak vast bij Hotel Oosterschelde aan de Rijksweg, vlakbij de veerpont die fietsers en voetgangers overzet tussen Anna Jacobapolder en Bruinisse. Het vaarwater Mastgat gaat hier over in Zijpe.


De sleepboot Delta en fast-rescue vaartuig Mistral zijn ter plekke. Hoe lang het nog gaat duren voordat het schip weer los kan komen is niet bekend. Pas vannacht is het weer hoog water.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (1-9-2013 om 08:48)
Hmmmm, thuishaven Dordrecht. De persoon die op het kanaal van Gent naar Terneuzen en op de Westerschelde voer sprak in ieder geval geen woord Nederlands, Engels of Duits.
Cookie-instellingen beheren