Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

EOD aan de slag met bommen Breskens

Toegevoegd: 18-09-2013, 11.03 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - In Breskens is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zojuist begonnen met het onschadelijk maken van de twee vliegtuigbommen. Vanwege de ruiming zijn momenteel 300 mensen geëvacueerd.


De twee bommen, beiden 500-ponders van Engelse makelij, zijn de afgelopen maanden gevonden tijdens munitieonderzoek in het kader van de ontwikkeling van het project Waterdunen. Sindsdien zijn de bommen afgeschermd door grote zeecontainers, welke gevuld zijn met zand.

De EOD wil de bommen vanmiddag gecontroleerd tot ontploffing brengen op een speciaal daarvoor ingerichte locatie. De bomexperts zijn zojuist begonnen met het onschadelijk maken. De verwachting is dat de gecontroleerde ontploffing pas vanmiddag zal plaatsvinden.

Zie ook:
- Evacuatie Breskens voltooid (18-09-2013)
- Ontruiming om bommen Breskens (17-09-2013)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (18-9-2013 om 20:22)
Wat hebben deze mensen van eod toch een geweldige baan, legaal oud oorlogstuig tot ontploffing brengen daar kunnen ze me snachts voor wakkermaken.
K (18-9-2013 om 20:22)
Wat hebben deze mensen van eod toch een geweldige baan, legaal oud oorlogstuig tot ontploffing brengen daar kunnen ze me snachts voor wakkermaken.
Cookie-instellingen beheren