Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 26 km

Rijbewijs brokkenpiloot ongeldig

Toegevoegd: 19-09-2013, 22.15 uur
Door: Rolf de Feijter
MIDDELBURG - Tegen een 20-jarige inwoner van Waarde is donderdag een taakstraf van honderd uur en een rijontzegging van een half jaar geëist. 


De jongeman kwam op 6 juli vorig jaar van zijn werk, dook samen met zijn vriend een snackbar in en nam later - volgens hem - twee biertjes tot zich. Richting huis, op de Havenoordseweg vloog hij uit de bocht en de auto belandde in een sloot tegen een duiker.

Zijn vriend liep een verbrijzelde voet, hersenschudding, gebroken bovenbeen en een gebroken binnenenkel op. Hijzelf kwam er vanaf met een meervoudige bekkenbreuk en een zenuwbeschadiging van het rechterbeen.

Van het hele voorval zei de jongeman zich absoluut niets meer te herinneren. Hij was pas bijgekomen in de ambulance op weg naar Rotterdam. Een bloedproef wees uit dat hij ten tijde van het ongeval een alcoholpromillage moest hebben gehad van 1.4, gelijk aan 7 tot 9 glazen bier. 

De verzekering van de man keerde overigens de waarde van de auto niet uit. Ook moest de man deelnemen aan het alcoholslotprogramma. De kosten, 4000 euro, moet hij zelf betalen. Als gevolg van het ongeval en de drank verklaarde het CBR zijn rijbewijs ongeldig.

De uitspraak is op 3 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GTI (20-9-2013 om 16:16)
@ zeeuw en peter: Vergeet niet dat zijn vriend onder meer een verbrijzelde voet aan het ongeluk heeft over gehouden he... De jongen zal zen leven lang moeite met lopen hebben ed. Ik vind de straf geheel terecht
Vlissinger (20-9-2013 om 10:35)
Dat alcoholslot is geen verplichting, dus niks financieel ten gronde richten. als je dat slot niet wil, dan niet. maar dan ook geen rijbewijs meer. verzekeringsclaim onmogelijk maken moet je juist niet doen. hoe komt die andere jongen dan aan zn medische kostenvergoeding? wel blijven nadenken mensen
Peter (20-9-2013 om 10:20)
Ver overtrokken deze straf. Rijontzegging akkoord, maar iemand en eventueel zijn gezin financieel ten gronde richten is onjuist. Staat ook in geen enkele verhouding tot andere uitspraken.
Zeeuw (20-9-2013 om 10:00)
Belachelijk dat het CBR op de stoel van de rechter gaat zitten... zinloze organisatie dat CBR... afschaffen, uitgifte rijbewijzen door de desbetreffende gemeente laten doen, zou een mooie bezuiniging zijn.
Rick (20-9-2013 om 08:52)
Wat een verademing! Eindelijk een terechte aanpak van dit soort levensgevaarlijke individuen. Dit zou standaard procedure moeten zijn: op eigen kosten heropvoeden, rijbewijs verbeurd verklaren en verzekeringsclaim onmogelijk maken!! Rijontzegging niet aan de orde; heeft toch geen rijbewijs meer!?
Rob (20-9-2013 om 08:23)
Dat is een goede beslissing van het CBR gelukkig is het redelijk goed gekomen je weet met alcohol niet achter het stuur,en bestuurder je bent er goed vanaf gekomen denk de volgende keer 3 keer na !
Cookie-instellingen beheren