Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 20 km

Politie veegt Vlasmarkt M'burg schoon

Toegevoegd: 28-09-2013, 18.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de binnenstad van Middelburg heeft de politie vannacht de Vlasmarkt schoongeveegd na ongeregeldheden. Diverse personen werden gebeten door politiehonden en ook werd de lange wapenstok gebruikt.


De grimmige sfeer ontstond nadat rond 01.45 uur een 25-jarige Vlissinger werd opgepakt. Dat gebeurde toen er in een horecagelegenheid een feest aan de gang was. De Vlissinger had in hetzelfde horecpand twee beveiligingsmedewerkers mishandeld.

De man werd door hen buiten gezet wegens wangedrag, maar de Vlissinger verdwondde één van de beveiligers met een scherp voorwerp en de ander kreeg klappen. De man werd desondanks overmeesterd en buiten kon hij worden overgedragen aan de politie.

Hierna ontstond echter op de openbare weg een gespannen sfeer. Toen het feest binnen was afgelopen, liep de situatie uit de hand. De politie vorderde de aanwezigen te vertrekken maar een 23-jarige man uit Vlissinger en een 19-jarige Middelburger gaven hieraan geen gehoor. Zij trokken zich niets aan van het bevel en werden vervolgens aangehouden.

Om de situatie weer onder controle te krijgen, zetten agenten diensthonden in. Ook werd de lange wapenstok gebruikt. Na fors optreden van de politie keerde de rust weer terug op de Vlasmarkt. De politiehonden deelden echter wel diverse beten uit en meerdere mensen raakten daarom gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ed (29-9-2013 om 22:03)
Als de ouders hun kinderen eens beter/strenger zouden opvoeden en/of de kinderen eens beter zouden luisteren, dan zou dit niet zo vaak gebeuren. En wie niet horen wil moet maar voelen! Goed werk politie!
T4 (29-9-2013 om 19:02)
Yvonne@ volgens mij heb jij geen verstand. zeker zo'n type die denkt dat de hele wereld om jou draait. een mode popje. gaat toch werken ... en van mij harde ze harder mogen slaan en bijten. steltje tuig.
Jan-Kees (29-9-2013 om 18:56)
@Yvonne. Waarom zou een politie agent met blote handen op de vuist moeten gaan? Om te bewijzen dat ze kerels zijn? De wereld is geen apenrots, al voel jij dat misschien wel zo ;) (En al lach ik er om, het is wel de reden dat het vaak juist fout gaat. Triest)
Francois (29-9-2013 om 18:24)
@ Yvonne, bij de politie worden geen agressieve macho's aangenomen, want hersencellen zitten niet in je vuisten, maar in je bolletje. ;-)
Hans (29-9-2013 om 17:57)
Tja Politieagenten doen het ook als hun werk. De andere "echte " kerels omdat er een steekje los zit om te gaan vechten... Jammer dat vaak onschuldigen ook mee genomen worden in deze acties. Maar prima werk Politie, men kan ook luisteren of hebben ze geen oren en alleen een grote mond :-)
Jan (29-9-2013 om 16:35)
Yvonne volgens mijn ben jij geen vrouw want de ballen van jou hangen in de kerstboom en ik zou je ook wel eens met een hond willen zien stoeien want jij ben geen mietje zoals ik het leest (grapjas) NOGMAALS KNAPWERK JONGENS DIT IS BLIJKBAAR DE ENIGE MANIER OM RESPECT TE KRIJGEN
Cookie-instellingen beheren