Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie veegt Vlasmarkt M'burg schoon

Toegevoegd: 28-09-2013, 18.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de binnenstad van Middelburg heeft de politie vannacht de Vlasmarkt schoongeveegd na ongeregeldheden. Diverse personen werden gebeten door politiehonden en ook werd de lange wapenstok gebruikt.


De grimmige sfeer ontstond nadat rond 01.45 uur een 25-jarige Vlissinger werd opgepakt. Dat gebeurde toen er in een horecagelegenheid een feest aan de gang was. De Vlissinger had in hetzelfde horecpand twee beveiligingsmedewerkers mishandeld.

De man werd door hen buiten gezet wegens wangedrag, maar de Vlissinger verdwondde één van de beveiligers met een scherp voorwerp en de ander kreeg klappen. De man werd desondanks overmeesterd en buiten kon hij worden overgedragen aan de politie.

Hierna ontstond echter op de openbare weg een gespannen sfeer. Toen het feest binnen was afgelopen, liep de situatie uit de hand. De politie vorderde de aanwezigen te vertrekken maar een 23-jarige man uit Vlissinger en een 19-jarige Middelburger gaven hieraan geen gehoor. Zij trokken zich niets aan van het bevel en werden vervolgens aangehouden.

Om de situatie weer onder controle te krijgen, zetten agenten diensthonden in. Ook werd de lange wapenstok gebruikt. Na fors optreden van de politie keerde de rust weer terug op de Vlasmarkt. De politiehonden deelden echter wel diverse beten uit en meerdere mensen raakten daarom gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Latinnight (29-9-2013 om 16:13)
Verbieden die feesten, ik was daar wist niet eens wat er te doen was en iedereen deedt vijandig tegen iedereen, jaloezie heersde en ik ben weg gegaan naar een ander feestje dit is de eerste en laatste keer geweest, houdt niet van die mensen die denken dat ze alles zijn en alles kunnen en mogen.
Cock (29-9-2013 om 16:00)
Fijn feestje , en dan onderweg naar ... de spiegels van auto's aftrappen ! Leuk is anders hoor.
R (29-9-2013 om 13:28)
Volgende keer extra de tanden van de honden slijpen en dan doorbijten. En als je ziet dat er shit is en er niks mee te maken hebt wegwezen dan.
Fabiola. (29-9-2013 om 13:05)
" Go Valentino Rossi Go"
Veldeko (29-9-2013 om 12:08)
Politieagenten zijn geen mannen/jongens, die als een stelletje dronkenlappen, en raddraaiers, drugsgebruikers, en straattuig, lastig worden, met de blote vuist vechten!!, zij zijn daar niet mee begonnen!!,
Tom (29-9-2013 om 11:37)
@Yvonne: wat is dat nou voor onzinnige opmerking! Die mensen werken niet bij de politie omdat ze graag vechten, maar om de orde te handhaven en burgers veiligheid te bieden. Iedereen heeft de kans gehad om weg te gaan, als je dat dan niet doet is dit het risico. Prima actie van de politie!
Cookie-instellingen beheren