Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie veegt Vlasmarkt M'burg schoon

Toegevoegd: 28-09-2013, 18.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de binnenstad van Middelburg heeft de politie vannacht de Vlasmarkt schoongeveegd na ongeregeldheden. Diverse personen werden gebeten door politiehonden en ook werd de lange wapenstok gebruikt.


De grimmige sfeer ontstond nadat rond 01.45 uur een 25-jarige Vlissinger werd opgepakt. Dat gebeurde toen er in een horecagelegenheid een feest aan de gang was. De Vlissinger had in hetzelfde horecpand twee beveiligingsmedewerkers mishandeld.

De man werd door hen buiten gezet wegens wangedrag, maar de Vlissinger verdwondde één van de beveiligers met een scherp voorwerp en de ander kreeg klappen. De man werd desondanks overmeesterd en buiten kon hij worden overgedragen aan de politie.

Hierna ontstond echter op de openbare weg een gespannen sfeer. Toen het feest binnen was afgelopen, liep de situatie uit de hand. De politie vorderde de aanwezigen te vertrekken maar een 23-jarige man uit Vlissinger en een 19-jarige Middelburger gaven hieraan geen gehoor. Zij trokken zich niets aan van het bevel en werden vervolgens aangehouden.

Om de situatie weer onder controle te krijgen, zetten agenten diensthonden in. Ook werd de lange wapenstok gebruikt. Na fors optreden van de politie keerde de rust weer terug op de Vlasmarkt. De politiehonden deelden echter wel diverse beten uit en meerdere mensen raakten daarom gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjors (29-9-2013 om 11:26)
Hey Yvonne, echte kerels snijden ook niet met scherpe voorwerpen naar beveiligingsmedewerkers dat is pas laf! En echte kerels gedragen zich, zodat de politie helemaal niet hoeft te komen. Zeker weer zo'n feestje waarvan het meeren deel s'maandags kan uitslapen ipv gaat werken.
Theo (29-9-2013 om 11:25)
Hahaha Yvone ook een paar klapjes gehad of ben jij bleker gebeten door die lieve hondjes van de politie. Ps. de politie hoeft niet met de bloten handen op de vuist daar hebben zij andere middelen voor. wie niet wil luisteren moet maar voelen :-)
Yvonne (29-9-2013 om 10:27)
De politieagenten denken,dat ze echte kerels zijn.. Deze agenten zijn mietjes ze zijn bang om met blote handen op de vuist te gaan..en honden laten ze er op los.. de politieagenten zijn echte dames in plaats kerels
Jan (29-9-2013 om 09:34)
Wel jongens dan hebben de hondjes ook hen werk weer gedaan en daarvoor doen we het toch het trainen van de hondjes . knap werk dan hebben ze de volgende x wel respect voor onze hondjes
Dennis (29-9-2013 om 08:57)
Ben eens in rotterdam in mijne poten gebeten door een hond van de politie terwijl wij niks met de rellen te maken hadden geloof me daar loop je toch ff niet lekker van of het nu terecht is of niet zeer doet het zeker
Loes (29-9-2013 om 08:47)
Terecht, goed schoonvegen die handel, ze kunnen niet tegen alcohol of combinatie met drugs..het zijn vd lui die kicken op ruzie, of gedonder.
Cookie-instellingen beheren