Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wapens gevonden bij inval arrestatieteam

Toegevoegd: 15-10-2013, 16.56 uur - Update: 15-10-2013, 17.24 uur
Door: Rolf de Feijter

AARDENBURG - Een arrestatieteam van de politie heeft vanmiddag een inval gedaan in een woning Aardenburg. Ter plekke is een 49-jarige man opgepakt.

De inval vond rond 14.30 uur plaats aan de Eedeweg. Volgens de politie gebeurde dat omdat werd vermoedt dat er binnen wapens zouden zijn. De politie trof in de woning meerdere vuurwapens aan. De wapens zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht. 


Volgens getuigen viel een zwaarbewapend team van acht tot tien personen de woning binnen nadat de deur werd geforceerd. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De Regionale Ondersteunings Groep (ROG) van de Zeeuwse politie verleende assistentie bij de inval. De technische recherche heeft onderzoek gedaan in de woning.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Odb (17-10-2013 om 10:40)
@justice. Je kunt blijkbaar niet lezen. Ik schrijf dat als deze man geen criminele activiteiten heeft begaan, is een inval met een van at zwaar overdreven. Wie weet waren het gewoon onklare wapens. Maar de zware jongens blijven uit angst buiten schot. Daar heb ik moeite mee. Dus wie is hier nu dom?
Jaan (17-10-2013 om 08:35)
@ODB: Deze 49-jarige jongere had meerdere vuurwapens in zijn bezit, hij is dus wel crimineel (en zwaar ook lijkt mij) en nauwelijks jong te noemen.
Ton (17-10-2013 om 04:59)
@ 'justice': Lees eerst art. 18 van de wet wapens en munitie.
MvdM (16-10-2013 om 21:00)
Natuurlijk!! Aanbellen en vragen of ze de wapens mischien af willen geven. Misschien ook nog een bak koffie erbij? Nog beter is om gewoon niets te doen en af te wachten tot ze iemand neer knallen of een overval plegen. Toch? Zeker niet!!!!Aanpakken die handel. Beter mee verlegen als om verlegen!
Cornelis (16-10-2013 om 16:38)
@justice Vaak genoeg heeft de AT in Terneuzen invallen verricht zonder wapens daar te vinden en dan krijg je later te horen dat ze een "anonieme tip" hadden binnen gekregen. Weet jij wat voor impact zo een inval verricht bij kleine kinderen die op dat moment ook in het huis zijn? Nee weet je niet
Justice (16-10-2013 om 15:59)
@ODB: De verdachte heeft vuurwapens, zonder vergunning in huis. Bezit is strafbaar. Daarbij: hoe kan jij ongefundeerd concluderen dat deze man geen crimineel is? Waarom zo veel vuurwapens in huis? Jij noemt het oppakken van deze man incompetent en laf. Ik noem jou "een beetje dom". @Mar: denk na.
Cookie-instellingen beheren