Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man trekt mes bij ruzie om honden

Toegevoegd: 28-12-2013, 12.37 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - Een 48-jarige Belg is vrijdagmiddag geslagen en bedreigd met een mes. Hij kreeg het aan de stok met de bezitter van een Pitbull.


Rond 13.30 uur liep de Belg met zijn vrouw over de Overdamstraat in Hulst. Hun twee hondjes liepen bij hen. Op het moment dat een man met een pitbull passeerde rende deze hond op de hondjes van de Belg en zijn vrouw af. Toen de honden dreigden te gaan vechten sprong de Belg tussen de honden en schopte hij de pitbull. Dit schoot volledig in het verkeerde keelgat bij de eigenaar van die hond.

De eigenaar van de pitbull, een man met een donkere gewatteerde jas, een beige baseballpet en getatoeëerde handen en vingers, pakte zijn hondenriem en sloeg daarmee op het hoofd van de Belg. Toen deze commentaar gaf kreeg hij een tweede klap met de ketting van de hondenriem. De Belg wist de riem te pakken te krijgen en trok deze uit de hand van zijn belager. Die liet het er echter nog niet bij zitten en trok een mes. Hiermee werd de Belg bedreigd, maar toen die de hondenriem terug gaf, liep de messentrekker weg.

De schermutseling en bedreiging werden op afstand gezien door een vrouw die haar Jack Russel aan het uitlaten was. De politie hoopt met haar in contact te komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
E. (28-12-2013 om 18:42)
Dergelijke honden horen aan de lijn. Ik zou mijn honden ook verdedigen als ze aangevallen worden. Iedereen weet, als een pitbull je hond aanvalt het vaak slecht afloopt. Dus, een betere controle op pitbulls die loslopen!!
T is wat (28-12-2013 om 18:02)
Tja, in dat geval lijken de bazen vaak op hun hond... ook pitbulls dus... :-( Ik zou die hond ook geschopt hebben, pitbulls moet je niet los laten lopen! Feitelijk geen enkele hond trouwens.
Patty (28-12-2013 om 18:01)
De man met pitbull had zijn hond bij hem moeten houden en zeker met een leiband ik heb ook zoiets meegemaakt maar ik zou ook mijn hondjes beschermen . die mensen hebben groot gelijk dat ze hun hondjes wilden beschermen
Bull (28-12-2013 om 17:28)
Die Pitbull eigenaars pik je er allemaal zo uit, lafaards zijn het die hun hond als verlengstuk van hun imago bij zich hebben. Zonder hond zijn het watjes ! en voor de zekerheid hebben ze dan een mes bij zich. Niet die pitbulls zijn het probleem, de mens die er achter loopt !
JaapMburg (28-12-2013 om 17:11)
Lijkt me niet zo moeilijk om dit soort Pitbull-gaaies op te sporen en toepasselijk te straffen (al is Nederland hier erg slecht in).
Amanda (28-12-2013 om 17:07)
Terecht van de eigenaar van de pitbull honden zijn onvoorspelbaar en kunnen gaan vechten. zelfs de liefste honden kunnen dat doen. maar om dan een hond te gaan schoppen vind ik erg zwak. ik had precies hetzelfde gedaan!
Cookie-instellingen beheren