Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Visbootje omgeslagen bij Westkapelle

Toegevoegd: 19-01-2014, 17.41 uur
Het bootje is met behulp van de KNRM geborgen.
Het bootje is met behulp van de KNRM geborgen.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

WESTKAPELLE - De KNRM is zondagmorgen met spoed opgeroepen om hulp te verlenen aan een visbootje ter hoogte van Westkapelle. Het bootje was omgeslagen en er waren twee personen te water geraakt.

De melding kwam rond 11.45 uur binnen. Gelijk werden er een reddingsboot en een kustwachtvoertuig opgeroepen. Het visbootje was ter hoogte van Strandpaviljoen Scheldezicht omgeslagen. Een visser die daar op het strand aan het vissen was heeft alarm geslagen.

De twee opvarenden waren intussen op eigen kracht naar het strand gezwommen en zijn direct door de KNRM naar het boothuis gebracht om op te warmen. In het boothuis zijn de mannen opgevangen en onder een warme douche gezet. Daarna zijn ze voorzien van droge kleren en warme thee. Een opgeroepen ambulance heeft de mannen nog even gecontroleerd, ze waren gelukkig slechts licht onderkoeld.

Het bootje is met behulp van de KNRM geborgen. Op het strand was ook de vader van één van de opvarenden gearriveerd met de tractor en trailer. Het bootje is op de trailer geladen en weer mee naar huis genomen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rei (20-1-2014 om 17:18)
wie gaat dit betalen??? Diesel? benzine? inzet enz. enz. Als er iets gebeurd met een boot of schip, waar je niets aan kan doen oké, KNRM, ik ga jullie geen geld meer geven, voor mensen die met een klein rot bootje de zee opgaan, en dan ook nog slepen. Dat is vragen om moeilijkheden. Vind dus dat mensen dit alles zelf moeten betalen. Of zo wie zo een flinke donatie moeten doen, VERPLICHT Laat ze op het kanaal varen, dan heeft een ander er ook geen last van.
Kees (20-1-2014 om 11:20)
Als ik de constructie achterop zie, dan lijkt het bedoeld voor een sleepnet. En dan zal het bootje er ook wel voor zijn bedoeld, maar wellicht is het net blijven hangen.
slokerse (19-1-2014 om 23:17)
Ja met zo,n bootje op haaien jacht van 8meter dat is vragen om problemen HAHA
visserman (19-1-2014 om 21:26)
dat is toch geen boot beste mensen das een wegwerpkano met een koffiemolentje erachter! de zee nooit onderschatten! gelukkig hebben ze zich kunnen redden! beter een goeie boot huren dan een slechte kopen.
Landrotten (19-1-2014 om 18:24)
dat sloepje is ook veel te krom en bol om de zee mee op te gaan. je kan nog beter een opblaasbootje voor kinderen nemen.
Cookie-instellingen beheren