Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Filmpje mishandeling Hulst op internet

Toegevoegd: 28-01-2014, 11.19 uur - Update: 28-01-2014, 11.39 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Op internet is maandag een filmpje verschenen van de mishandeling van een leerling van het Reynaert College in Hulst. Er is inmiddels een verdachte opgepakt.

De mishandeling vond rond 16.00 uur plaats op de Poorterslaan in de buurt van de school van het meisje. Het slachtoffer is een 14-jarig meisje uit Hulst. Ze kreeg van een medeleerlinge diverse klappen en schoppen. Als gevolg daarvan had het meisje maandagavond erge hoofdpijn en was ze misselijk.

Het incident is door diverse jongeren gefilmd en via de social media verspreid. De video is ook geplaatst op de website Geenstijl.nl. Het slachtoffer heeft maandagavond bij de politie aangifte gedaan. De verdachte, een 15-jarig meisje uit Hulst, heeft zich dinsdagmorgen rond 10.45 uur vrijwillig gemeld op het politiebureau in Hulst. Ze is aangehouden en wordt vandaag verhoord.

De Hulster burgemeester Jan-Frans Mulder laat in een reactie weten het gedrag van de verdachte niet te tollereren. Hij betreurt in grote mate dat het incident in de gemeente Hulst is voorgevallen. Mulder is in overleg met de directie van het Reynaertcollege.

"Beiden zijn van mening dat dit soort gedrag niet kan worden geaccepteerd. Daarnaast wordt gesproken over hoe herhaling in de toekomst te voorkomen. Het slachtoffer krijgt de nodige begeleiding", aldus een woordvoerder van de gemeente.

De politie roept op de video niet verder te verspreiden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dutch (28-1-2014 om 17:17)
Ongelofelijk, ongelofelijk dat er nog van die knulletjes bij staan ook die niets doen. Walchelijk en toppunt van schijterigheid, mietjes.
Patatje (28-1-2014 om 17:05)
Heb het filmpje wel zien staan maar niet naar gekeken, geen behoefte aan. Hoop dat dat ene meisje er snel van opknapt en de dader, die moeten ze maar van school aftrappen (in dit geval misschien niet helemaal het juiste woord maar je snapt me) en een tijdje in jeugddetentie zetten!
Kloosterzande (28-1-2014 om 16:43)
Laf achterbaks kind ben je *. Je zou zelf zo op je smoel geslagen moeten worden. En die groep die dat heeft gefilmd komen ook nog aan de beurt.
Mark (28-1-2014 om 16:42)
De samenleving van vandaag de dag Als het niet op Internet stond had er geen flikker gebeurt Tijd om eens spiegels op te hangen in de stad Dat iedereen eens naar zichzelf mag kijken
Monique (28-1-2014 om 16:04)
Jammer dat dit zich weer herhaald, ik hoop echt van harte dat de zogenaamde "stoere meid" ooit zal beseffen wat ze het meisje heeft aangedaan. Ik leef met het slachtoffer mee en hoop voor haar dat ze dit een plekje kan geven in haar leven, ik weet dat dat verdomde moeilijk is en de gevolgen zeer groot kunnen zijn voor nu en de toekomst, sterkte meisje! En wat school betreft, tja wellicht eindelijk eens de dader, en vooral de kijkers proberen te laten inzien dat dit echt niet kan, maar ook die taak hoort samen met ouders opgepakt te worden. Misschien ook de wettelijke straffen verhogen, die stellen ten slotte in Nederland zoiezo niets voor!
benny (28-1-2014 om 15:42)
Ik denk dat de politie heel blij is dat dit filmpje naar buiten is gekomen want nu kunnen ze er ook wat aan doen. Maar nu dader en slachtoffer herkent zijn, is het niet nodig dat de rest van Nederland het ook nog ziet. De dader gun ik het van harte dat ze aan de schandpaal staat, maar het slachtoffer staat er helaas ook herkenbaar op..
Cookie-instellingen beheren