Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Eis celstraf voor kippendief

Toegevoegd: 24-02-2014, 16.07 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Niemand maakte zich maandag eigenlijk druk om het lot van de haan en zijn drie kippen die de 20-jarige Thomas van D. uit Terneuzen de laatste week van juli vorig jaar van een volkstuinencomplex in Terneuzen zou hebben gestolen. Verkocht? Opgegeten of had het pluimvee gewoon het hazenpad gekozen?

De rechtbank in Middelburg boog zich maandag over de zaak tegen Van D. en daar kwam dus naar voren dat Van D. de haan en zijn dames zou hebben gestolen. Van D. was niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig en kon het dus ook niet vertellen. Zijn zaak werd dan ook bij verstek behandeld. Maar Van D. had nog meer op zijn kerfstok: de verduistering van een iPad, diefstal van drank, heling van biljartballen en biljartkeus en de diefstal van een fiets.

Voor dat alles eiste de officier van justitie dat Van D. een celstraf van 540 dagen waarvan 366 dagen voorwaardelijk en gedurende maximaal twee jaar opname in een inrichting krijgt opgelegd. De straf die officier van justitie Van der Hofstede eiste is gelijk aan het voorarrest. Het geld dat een en ander opleverde besteedde de verslaafde Van D. aan drugs.

Uitspraak 10 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad. (25-2-2014 om 12:03)
wat moet je nu met een paar kippen en biljartballen? dus om een beetje crimineel te zijn moet deze grapjas nog veel leren
Mark (24-2-2014 om 23:34)
Kippen dief krijgt meer straf dan de meeste onzedelijke overtredingen wat zegt dat over ons recht systeem ? Als diefstal van een kip erger word afgestrafd dan onzedelijk gedrag ?
Cookie-instellingen beheren