Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Vrouw gewond na val van paard Dishoek

Toegevoegd: 02-03-2014, 17.46 uur - Update: 05-05-2014, 15.36 uur
Door: Roland de Jong

DISHOEK - In het buitengebied van Koudekerke is zondagmiddag vlakbij Dishoek een vrouw gewond geraakt toen ze van haar paard viel.

Het ongeluk gebeurde in het wandelgebied tussen de Verlengde Dishoekseweg, de Zwaanweg, het Vebenabos en de Galgeweg. Er werd rond 16.45 uur alarm geslagen. Een motorambulance en een ambulance rukten uit om hulp te verlenen. Ook de Rotterdamse traumahelikopter werd opgeroepen maar deze is niet meer ter plekke gekomen. De politie verleende assistentie.

De vrouw is rond 17.25 uur met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad (3-3-2014 om 14:51)
@Jan, wat een hersenloze reactie, bah. Paarden moeten wel eens de benen strekken en dus een "buitenrit" maken. Bij de meeste maneges is het verplicht om 'n cap en een bodyprotector te dragen. Dus om zomaar conclusies te trekken... Het is beter om 't meisje beterschap/sterkte te wensen, meisje bij deze...
Gerard (3-3-2014 om 13:48)
kees heeft overal een ongezouten mening over. Heeft volgens mij ook niet echt een boeiend leven aangezien hij constant misselijk makende berichten plaatst. Zie ook zn reactie op de steekpartij in middelburg. ord tijd voor een block voor dit heerschap
Cor (3-3-2014 om 12:55)
@ jan, het is voor ruiters steeds moeilijker om buiten te rijden, de "ruiterpaden"waar ze al tientallen jaren rijden worden ontdekt door wandelaars en fietsers, de gemeente en waterschappen asfalteren de paden, en maken er wandel/fietspaden van,en als dank lege plastic of blikjes achterlaten. Er zijn ook mensen die zich enorm ergeren aan wielerterroristen die luid roepend/schreeuwend als gekken rondrijden, die ook maar verbieden om buiten te rijden?!Gebruik je verstand!! Hopelijk gaat het goed met dat meisje, sterkte!
Jacquelien (3-3-2014 om 12:17)
Wat ik me afvraag hoe het nu met het meisje is en het paard . terug naar stal gelopen. Ga zelf ook regelmatig op buitenrit en hoop dan ook dat ze een cap op heeft gehad. Zie veels te vaak dat dit niet gebeurt. Hoop dat alles goed komt met ruiter en paard. Sterkte aan de familie.
jan (3-3-2014 om 11:06)
ik vind dat een paard in een wei of manege thuis hoord en dat de ruiters die dus ,,op straat,, en in het bos ,,rijden,, soms hondsbrutaal zijn en het vertikken om aan de kant te gaan voor fietsers en voetgangers..en inderdaad kun je door de paardenstrond ook flink onder uit gaan als het geregend heeft ....ze moeten gewoon die ruiters ook boetes geven voor de overlast zorgen op straat en op wandelpaden in het bos....en ik vind het onverantwoord om zo,n jong meisje alleen met een paard op pad te laten gaan mits ze een ervaren amazone is maar meestal zijn het meisjes die soms niet eens een paard kunnen hendelen en zo maar op pad gaan ..soms ook nog eens zonder cap of andere bescherming
fietser (3-3-2014 om 10:17)
Een paard is en blijft een huisdier, net als honden ga je daar mee op pad. Veelal lopen ze op ruiterpaden en in de berm, maar soms kan het niet anders dan op of naast het fietspad. Rijd liever door een hoop paardenmest dan dat ik in een hondendrol trap. Nog nooit iemand met een paard alleen gezien, er is altijd iemand bij. Stel dat ze op hun hoofd terecht komen en het paard gaat er vandoor, ze kunnen vertrapt worden. Ken iemand die er een dwarslaesie aan over heeft gehouden, dus ik hoop voor het meisje dat het meevalt en ze er snel bovenop komt en geen ernstig letsel aan haar val overhoudt. Sterkte en beterschap.
Cookie-instellingen beheren