Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

'Man duwde moeder op zaagtafel'

Toegevoegd: 11-03-2014, 08.59 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de rechtbank in Middelburg diende maandag een zaak tegen de 24-jarige Jorrit S. uit het Belgische Doel. Hij zou zijn moeder met haar hoofd op een zaagtafel met draaiend zaagblad hebben geduwd tijdens een ruzie. 

Op de bewuste dag van het zaagtafelincident was de sfeer tussen S. en zijn moeder niet best. Een deel van het gezin was die dag op het veld aardappelen en uien gaan rapen en eenmaal thuis in de woning van de moeder in Nieuw-Namen werd S. gemaand zijn spullen uit de garage te halen omdat daar de aardappelen en uien een plek moesten krijgen. 

S. begon om onduidelijke redenen hout te zagen. Toen de moeder alvast spullen naar buiten begon te gooien flipte S. volledig. Hij duwde en trok aan zijn moeder en duwde haar met haar hoofd op de zaagtafel terwijl het blad draaide.

Uiteindelijk gebeurde er gelukkig niets en de vrouw vluchtte de woning in. S. achtervolgde haar, zou haar nog wat klappen hebben gegeven en vernielde een tafeltje. Vervolgens ging hij buiten op het terras een sigaretje zitten roken waar hij door de politie werd aangehouden.

,,Poging doodslag’’, oordeelde officier van justitie W. Suijkerbuijk. Hij eiste een celstraf gelijk aan het voorarrest van 51 dagen, een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden tegen hem. Volgens gedragsdeskundigen moest S. Licht verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht en was er sprake van een kind-ouder-relatieprobleem.

S.’s Raadsman, Marco Zoeteweij, meende dat S. van poging doodslag moest worden vrijgesproken omdat er geen enkel bewijs was dat het zaagblad ook inderdaad had gedraaid. En de kneuzingen of zwellingen in het gezicht van de vrouw konden evengoed zijn veroorzaakt door een bezoek aan de tandarts, twee dagen voor het incident.

Uitspraak 24 maart.


 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MOLLIE (11-3-2014 om 14:46)
in wat voor wereld leven wij.Het is toch verschrikkelijk tegenwoordig. Wat voor straf zou hij krijgen???Je moeder die alles voor je doet, die hou je in ere
Vitayalin (11-3-2014 om 13:38)
En die belgen maar zeggen dat die vrouwen altijd maar zagen. Dat wilde ze helemaal niet dus.
Marco (11-3-2014 om 12:04)
Als advocaat moet je het ook maar kunnen om zo'n debiel te verdedigen en lijdzaam toezien de arme moeder van zo'n gedrocht min of meer als aansteller/leugenaar weg te zetten. Ik zou een slechte advocaat, maar wel met mezelf kunnen leven. Die gast moeten ze onder begeleiding zetten.
pollewop (11-3-2014 om 11:10)
Kneuzingen en zwellingen van een bezoek aan de tandarts?!?! Lijkt me sterk, die zijn in België juist zo goed. Maar goed, een ruzie in familiaire kring kan lang aanhouden en hoog oplopen, mocht dit het geval zijn. Natuurlijk is iemand die zoiets doet op dat moment tijdelijk ontoerekeningsvatbaar. Neemt niet weg dat hij een bijpassende straf zou moeten krijgen. Zijn moeder zal zich dit nog lang herinneren denk ik. Sterkte aan de familie.
loes (11-3-2014 om 10:11)
nou die spoort niet, ik raad aan een hoge straf te geven....wie dat nou bij z,n moeder.
Cookie-instellingen beheren