Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Ernstig ongeluk met paardenkoets

Toegevoegd: 11-03-2014, 15.24 uur - Update: 12-03-2014, 11.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - Een paardenkoets is dinsdagmiddag in de sloot beland bij Grijpskerke. Bij het ongeval raakte tenminste één persoon ernstig gewond.

Rond 15.10 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval op de kruising van de Jacob Catsweg met de Hondegemsweg. Twee ambulances, een traumahelikopter en de brandweer zijn ingezet om hulp te verlenen. De zwaargewonde persoon werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De paardenkoets met twee paarden kwam door nog onbekende oorzaak in de sloot terecht. De brandweer heeft de paarden uit hun benarde positie bevrijd. De paarden zijn daarna naar een stal gebracht.

Over dit incident is een recenter artikel verschenen:
- Koetsier ongeluk Grijpskerke overleden (12-03-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (11-3-2014 om 18:55)
domme uitspraak van jan. je weet nog niet eens hoe het gekomen is maar wel zijn conclussie trekken hoor.
werker (11-3-2014 om 18:26)
Allereerst veel sterkte voor de betrokkenen. Ik vraag me echter wel eens af of we dit met zijn allen moeten willen, al die paarden (met en zonder koets) op fietspaden en de weg. In Nederland is m.i. de openbare weg gevaarlijk voor een ritje met/op een paard. Dat is natuulijk jammer, maar wel de realiteit. Ik weet uit eigen ervaring dat paarden al kunnen schrikken, en voor levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen, als je met de fiets langsrijd. Het heeft dus niet per definitie met te hard rijden te maken.
John,Tholen (11-3-2014 om 17:05)
Meer camera's? Dan kun je op elke hoek van een straat wel een camera ophangen. Veel sterkte voor de slachtoffers
c harinck (11-3-2014 om 16:58)
Traumahelicopter lande op verkeerde plaats, bij uitvaartverzorging h .jobse, wat een herrie!, maar ging toen naar opstelplaats voor hulpdiensten en wachtte de ambulance op,om naar ziekenhuis te brengen. Heel veel sterkte gewenst voor de gewonden,medestanders en mensen van de hulpdiensten
met je tijd mee (11-3-2014 om 16:56)
ik vind dat ook niet meer kunnen, met zo een prehistorisch voertuig in het moderne verkeer.
jan (11-3-2014 om 16:46)
veel sterkte voor de gewonde maar sorry hoor!!! dat ik het zeg maar soms rijden die lui met hun koetsen en paarden midden op de weg en gaan ze ook soms niet eens opzij als er een auto aan komt en wilt passeren of iemand op een brommer ,scooter,motor..... je ziet dit heel dikwijls op de weg serooskerke...grijpskerke...oostkapelle...en daar mag de politie ook wel eens op controleren... net zo goed als op op autoos en motoren
Cookie-instellingen beheren